Marieke Elsinga: Mijn agenda zit te vol voor het presenteren van andere programma’s

In de 14e aflevering van dit 2e seizoen van De Broadcast is Radio en TV Presentator Marieke Elsinga te gast.

Ze is begonnen bij diverse lokale omroepen, won het Q College, maakte diverse programma’s bij Q Music waaronder het populaire ‘Mattie&Marieke’. Verder maakte ze veel TV Programma’s voor RTL4, waaronder RTL Late Night en RTL Boulevard.Patrick en Peter praten uitgebreid met Marieke over haar mooie Radio en TV carrière.

Een week nadat dit gesprek is opgenomen kondigde Marieke aan dat ze een periode van rust in last en dat ze voorlopig niet op Radio en TV zal verschijnen.

In deze aflevering hoor je het verhaal van Marieke Elsinga aan de hand van veel fragmenten, verhalen en anekdotes. Waar is haar liefde voor het vak ontstaan? Hoe ontstond ‘Mattie&Marieke’? Wat zijn haar dromen nog? En de vraag ‘Hoe is de combinatie Radio en TV’? Dat en veel meer hoor je in deze aflevering.

 “Ik zou wel tijd willen vrijmaken, en daar ben ik goed over aan het nadenken, om echt te groeien op televisie”, aldus Marieke. Ze vertelt hierover in de podcast ‘De Broadcast’. Marieke vervolgt “Ik zou heel graag zelf meer programma’s willen presenteren. Ik merk wel dat ik daar tegenaan loop dat ik eigenlijk daar geen tijd voor heb. Omdat mijn agenda gewoon te vol zit. Daar moet iets veranderen om een groei te kunnen realiseren op televisie”.

RTL Boulevard vs. Q music

Op dit moment neemt Marieke even rust en is tijdelijk niet te horen en te zien op Radio en TV, maar vòòr die tijd was Marieke elke dag te horen op Q Music en te zien in meerdere TV Programma’s waaronder RTL Boulevard “Ik vind het een heerlijk programma om te doen, het is eigenlijk radio maken op televisie. Het is wel een pittige combinatie. Daar zit wel voor mij af en toe eens dat ik denk hoe ga ik dat blijven volhouden”, aldus de Q Music DJ in ‘De Broadcast’. Ze vervolgt “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het altijd een gemakkelijke combi is, het ligt er soms ook een beetje aan wanneer je het aan me vraagt”.

Carriere boost door RTL Late Night, maar mismatch met Humberto

Marieke Elsinga begon haar loopbaan bij Meer Radio, stroomde door naar NH TV, won de talentenopleiding van Q Music, maakte daar programma’s en volgde enkele jaren later Luuk Ikkink op bij RTL Late Night. Ze maakte daar dagelijks items in het programma, Marieke vertelt óók over die tijd in de podcast “Dat grappige blokje van een minuut of 5 dat werkte niet. En dat voelde ik ook aan alles. We hadden daar dagen aan gewerkt met die redactie. En ik dacht ook ‘ik heb dit niet in de vingers’. En toen ging ik dat repeteren en ik kon wel door de grond… niemand lachte. Eigenlijk stond het huilen me nader dan het lachen”. Na 1 seizoen stopte Marieke met haar dagelijkse rubriek in RTL Late Night, het kostte haar uiteindelijk te veel energie “Het heeft mij ook wel veel frustratie opgeleverd, en het gevoel van ‘ik kan dit niet’. Dit gaat niet, hoeveel plezier ik er ook in had. Het kostte het mij overdag toch zoveel energie om die blokjes te vullen met dingen dat ik dat uiteindelijk echt zwaar vond”, vertelt Elsinga openhartig in ‘De Broadcast’. Ook was haar dagelijkse optreden in RTL Late Night anders dan Humberto van haar verlangde “Daar is gewoon een mismatch bij ontstaan. Hij heeft dat weleens bij mij aangegeven. Ik heb het gevoel gehad dat hij mij eigenlijk niet zag of niet begreep. Wij hebben daarop mis gecommuniceerd, en dat voel je ook wel terug in die shows”. Ook vertelt ze tegen de mannen in de podcast dat de match met Beau er wel was “Ik heb dat programma ook nog een paar maanden met Beau samen gedaan, wij hebben veel meer dezelfde frequentie.”

Geen overstap naar Talpa

Op het gerucht dat Marieke de overstap zou maken naar Talpa zegt Ze in ‘De Broadcast’ “Ik ben echt een kind van Q Music, ik zou het heel naïef vinden om hier in een podcast te roepen ‘ik ga nooit ergens anders heen’. Maar ik heb m’n hart verpand aan Q en aan Mattie, dat is de reden dat ik radio maak”. 

Een week voordat Marieke Elsinga op de pauzeknop drukt namen Patrick en Peter deze aflevering van ‘De Broadcast’ met Marieke Elsinga op. De aflevering is vanaf nu via alle bekende podcast streamingdiensten te beluisteren, overigens ook via debroadcast.nl. Het management van Marieke heeft overigens deze week laten weten dat Marieke haar TV Opnames snel hervat.

Beluister hier.


ONLINE RADIO AWARDS 2022

Het publiek kan weer stemmen op hun favoriete online radiostation, presentator en podcast voor de Online Radio Awards 2022. De prijzen voor de beste online radio- en podcastmakers van Nederland worden donderdag 19 mei 2022 uitgereikt tijdens de Online Radio Day vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Mediastad Hilversum. Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*