Marieke Elsinga kritisch op genderneutrale Radioring

Marieke Elsinga (Qmusic) heeft op Instagram kritiek geuit op de RadioRing vanwege hun genderneutrale aanpak.

Dit jaar zijn er alleen mannen genomineerd voor de categorie Beste Presentator, wat volgens Elsinga een gevolg is van de beslissing van de organisatie om de prijzen voor de beste radioman en -vrouw samen te voegen. Ze benadrukt dat de mannelijke genomineerden terecht gekozen zijn, maar is gefrustreerd dat er nu geen vrouwelijke winnaar is. Elsinga, die de prijs zelf eerder won, stelt dat aparte categorieën zorgen voor meer zichtbaarheid en een voorbeeldfunctie voor vrouwelijke radio-dj’s. De grote kanshebbers dit jaar zijn Wilfred Genee (BNR) en Domien Verschuuren (Qmusic), samen met Bram Krikke (Qmusic), Tim op het Broek (KINK) en Tim Klijn (Radio 538).

9 Comments

  1. Lachwekkend, is er weer eens iets gelijk getrokken (wat in mijn optiek een prima ontwikkeling is), maar dan is het niet goed omdat het in nadeel van vrouwen is. Lijkt mij een vorm van selectieve emancipatie. Ben wel benieuwd naar de plek van de eerste vrouw, weten we met terugwerkende kracht wat de waarde van de prijs onder vrouwen toentertijd was.

    • Wie ’t beste z’n aanhang mobiliseert wint, heeft niets met goed of slecht te maken. Onzinprijs en vrouwen verdienen een aparte categorie, Hilversum werkt vrouwen nog steeds tegen en zijn zwaar ondervertegenwoordigd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*