Marianne Zwagerman: ‘Radio is een mannenberoep’

Ook bij de Radioring bleek weer dat vrijwel alle prijzen naar mannen gingen. Op NPO Radio 1 verbaast Marianne Zwagerman zich hier over.

Spreekbuis.nl deed onlangs onderzoek naar het percentage vrouwelijke dj’s op de radio. Hieruit bleek dat het diversiteitsbeleid van de NPO nauwelijks van de grond komt. Ook bij andere zenders is het percentage vrouwelijke dj’s laag.

Zie video:

5 Comments

  1. Ik ken geen radiovrouwen die mij boeien. Hooguit Petra Possel en dan is het al snel op. Vrouwen kunnen het niet en zullen het nooit leren. Net als fileparkeren.

  2. Dit is weer een van de voorbeelden dat in Nederland nog altijd een zeer conservatiefe mentaliteit heerst. Mevrouw Zwagerman heeft gewoon gelijk. In de radiowereld bepalen mannen wat leuk is en hun maatstaf voor popmuxiekradio is gebaseerd op jaren traditie van lollige jongemannen met puberale grapjes. Als een vrouw zich daartussen wil bewijzen wordt van haar verwacht dat ze net zo klinkt. In de landen om ons heen speelt dat veel minder. Nietsche had het waarschijnlijk goed toen hij beweerde dat alles in Nederland 50 jaar later gebeurd.

  3. Zwagerman heeft gelijk. In Nederland wordt radio bepaald door puberale jongetjes van in de 40. Zij vinden dat alles moet blijven zoals het was. De landen om ons heen hebben daar minder last van

    • Die puberale jongetjes hebben zich niet zelf op hun zetel geplaatst. Dat doen de zendermanagers. En daar zit de kern van het probleem.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*