Marianne Zwagerman: Mediapark heeft nauwelijks kleur

De samenleving is veranderd onder invloed van de ruim 3 miljoen allochtonen. Volgens mediadeskundige gedragen mediabedrijven zich echter nog als een provinciedorpje. De urbancultuur reikt volgens haar niet verder dan bijzettafel FunX. In Adformatie gaat ze uitgebreid in op het hiaat tussen de mediawereld en de donkere werkelijkheid.

Zwagerman: ‘Op radio en tv hoor je er weinig van maar de Youtube-cijfers laten de populariteit van hiphop zien in Nederland, met miljoenen views per filmpje. Vooral onder jongeren. Ze spreken de taal die je niet hoort in de media, maar wel op de straten in de grote steden., ‘Eigenlijk is het veel vreemder om op het Media Park rond te lopen en je te realiseren: hé, dat heeft nauwelijks een kleur.’

Marianne Zwagerman vindt het vreemd dat een radiozender FunX als een soort schaamlapje/ excuuszender wordt gebruikt, ‘waar negers in hun eigen hoekje lekker hun gang mogen gaan’. De smeltkroes is volgens haar juist de essentie, die momenteel nog mist in de landelijke media.  

Lees het hele artikel in de Adformatie van deze week.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*