Man wilde Tim Hofman op Media Park vermoorden

De 41-jarige man uit Breda die begin vorige maand werd opgepakt vanwege een dreigement op het Media Park in Hilversum, liep met een vuurwapen en een mes het gebouw van BNNVARA binnen. Hij zei tegen de beveiliger dat hij daar was om presentator Tim Hofman om het leven te brengen. Maandagochtend heeft de BNNVARA-directie haar eigen personeel en dat van de NTR, VPRO en Human hierover geïnformeerd over dit incident dat heeft plaatsgevonden in ons gezamenlijke pand aan het Wim T. Schippersplein.

Op woensdag 6 september is er ’s avonds rond de klok van 21:00 uur een man het gebouw ingelopen. Hij heeft bij de aanwezige beveiliger te kennen gegeven dat hij daar was om Tim Hofman om het leven te brengen. De betreffende beveiliger heeft op een zeer adequate manier gehandeld en direct de politie ingeschakeld. De man is naar buiten geleid, in hechtenis genomen door de politie en zit nog steeds vast. De man bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. Na het incident bleek dat de man al eerder op die woensdag 6 september het pand in was geweest om te proberen via de receptie een ontmoeting te regelen met Tim. Dat is niet gelukt. In de avond is hij, zoals gezegd, teruggekomen en uiteindelijk door de politie in hechtenis genomen.

Lonneke van der Zee, algemeen directeur BNNVARA: “Onze eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal.”

De verdachte is een man uit Breda. Het is geen ex-werknemer of iemand die op wat voor manier dan ook verbonden lijkt te zijn of zijn geweest aan BNNVARA of een van de andere omroepen. De man heeft niet in een BOOS-uitzending gezeten of is daar onderwerp van gesprek geweest. De verdachte is in afwachting van een proces dat naar verwachting eind december zal beginnen. Over de mogelijke motieven van de verdachte kunnen we op dit moment geen mededelingen doen, omdat dit onderdeel is van het onderzoek.

“Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan”, meldt Hofman op Instagram. “Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*