Makers van ‘Bob podcast’ komen met nieuwe audioserie

El Tarangu is een zesdelige podcast reeks waarin AudioCollectief SCHIK op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden…

El Tarangu is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en het Fonds Pascal Decroos.

Over AudioCollectief SCHIK
Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist leerden elkaar kennen in de opleiding Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met theater, schrijven en radiomaken. Die laatste passie werd in 2015 drievoudig gebundeld in AudioCollectief SCHIK.

SCHIK maakte in samenwerking met VPRO Dorst de podcasts Roes (2016) en BOB(2017). BOB werd als eerste Europese podcast ooit geselecteerd voor het IDFA, won de publieksprijs bij De Tegel, werd tijdens de Dutch Podcast Awards uitgeroepen tot de beste podcast van 2018 en kreeg een eervolle vermelding bij De Zilveren Reismicrofoon. Samen met uitgeverij Das Mag maakten ze de podcast Laura H. en met de Standaard creëerden ze Uitgesproken. Voor het Oorzaken Festival maakten ze de audiowalk Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer, die werd geselecteerd voor IDFA Doclab 2016.

Vanaf maandag 8 juli op vpro.nl/eltarangu, Apple Podcasts en Stitcher

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*