MainStreaming gaat samenwerking aan met LCL

In de aanloop naar NAB 2022 kondigt MainStreaming – leverancier van videostreamingdiensten – vandaag zijn partnerschap aan met de datacenterprovider LCL, gevestigd in België. Met deze samenwerking zal MainStreaming de overdracht van streaminggegevens laten verlopen via de vijf onafhankelijke datacenters van LCL naar miljoenen gebruikers: alle eindgebruikers van LCL-klanten in heel Europa.

Als datacenterprovider is LCL niet alleen actief in de wijze waarop de gegevens van zijn klanten worden opgeslagen, maar ook met de manier waarop die gegevens de hub doeltreffend en efficiënt kunnen binnenkomen en terug verlaten. Door samen te werken met MainStreaming kunnen ze zorgen voor een optimale efficiëntie en betrouwbaarheid van hun diensten – zeker als het gaat om de afhandeling van videostreams, de belangrijkste focus van MainStreaming, dat zich onderscheidt van generieke CDN’s door hun videogerichte benadering van dataverwerking.

Het resultaat is dat MainStreaming videostreaming van uitzendkwaliteit zal bieden voor LCL, waarbij een 10-bit digitaal signaal wordt behaald met een ruisverhouding van >60 dB voor alle belangrijke formaten, met een resolutie gelijk aan of hoger dan de traditionele 560 tv-lijnen. Deze videokwaliteit aanbieden met betrouwbare overdracht over het netwerk en een naadloze levering aan het publiek vormt de kern van de diensten die MainStreaming aanbiedt. Dankzij het iMDP kan MainStreaming in real time geautomatiseerde beslissingen nemen op basis van een continue stroom van meetgegevens over zowel het netwerkverkeer als de vraag van de kijker/gebruiker, om te komen tot een geoptimaliseerde datapadkeuze gebaseerd op het efficiënt opvangen van een fluctuerende distributie van lage volumes naar piekvolumes. Het eindresultaat is een geoptimaliseerde gegevensaanvoer voor de eindgebruikers van de LCL-klant, wat op zijn beurt goed is voor de reputatie van LCL zelf.

Robert van Beurden, Business Developer van LCL, zegt dit over de samenwerking: “Het kan gemakkelijk zijn om gegevens als fysiek onbegrensd te beschouwen, maar de waarheid is dat geografische nabijheid nog steeds een rol speelt bij het bepalen van de haalbaarheid en efficiëntie van een netwerk. LCL is gevestigd in België en bevindt zich in een ideale positie om aan de vraag van Parijs, Londen en Nederland te voldoen – wat de kosten verlaagt en de schaalbaarheid verhoogt voor al onze klanten. Maar geografie alleen is niet voldoende. Door onze gunstige ligging te koppelen aan een streamingprovider die voorloper is in de manier waarop gegevens worden verwerkt en overgedragen, weten we dat we onze klanten de optimale oplossing bieden.”

In een reactie op de samenwerking zegt Antonio Corrado, CEO van MainStreaming: “LCL wil een ecosysteem opzetten dat de ultieme dienstverlening aan hun klanten garandeert – en de toevoeging van MainStreaming als videoleveringsfacilitator in het ruimere netwerk is daarbij essentieel. LCL is vooruitstrevend in de manier waarop het probeert flexibel, aanpasbaar en wendbaar te zijn in de mogelijkheden die ze hun klanten bieden, en dat sluit perfect aan bij de filosofie die de kern vormt van de manier waarop MainStreaming zijn eigen technologieën heeft ontwikkeld.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*