Magriet van der Linden presenteert DWDD-vervanger

Margriet van der Linden (KRO-NCRV) gaat een nieuwe talkshow presenteren op NPO 1. De show wordt naar verwachting vanaf eind april uitgezonden. Dat meldt NPO-voorzitter Shula Rijxman in een interview met de Volkskrant.

Het programma is een vervanger voor De Wereld Draait Door (DWDD) dat vanaf dit seizoen nog slechts zes maanden op televisie is. “Ik denk dat zij de beste kandidaat op die plek is. Ze doet het goed op tv. Als presentatrice van Moltalk was ze een groot succes”, zegt Rijxman.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: “Fantastisch dat we als KRO-NCRV op dit mooie tijdstip op NPO 1 een dagelijks programma kunnen maken. Van der Linden is een vakvrouw, ze prikkelt, ze verrast en is nieuwsgierig. We zien er naar uit.”

Binnen de omroepwereld was al langer bekend dat de DWDD-seizoensopvolger door een vrouw gepresenteerd moest worden. Ook dat de beurt voor het maken van een dagelijkse talkshow door een andere omroep dan BNNVARA gemaakt zou gaan worden was al enige tijd geen verrassing. Shula Rijxman in De Volkskrant: “Ik heb nadrukkelijk om een vrouw gevraagd, maar ik denk echt dat zij de beste kandidaat op die plek is.”

Het programma met Van der Linden is uitgekozen door de tv-directeur van de NPO, Frans Klein. Hij gaf alle omroepen de kans een programma-idee te ontwikkelen. KRO-NCRV werd gekozen omdat het volgens hem een andere tone of voice heeft dan DWDD.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*