Maatregelen rond The Passion na Brussel

In Amersfoort is angst voor een mogelijke aanslag bij The Passion, het jaarlijkse televisie-evenement rond het lijden van Jezus. De EO en KRO zenden via NPO 1 de muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Christus live uit.  Op Facebook zeiden mensen niet meer naar het Eemplein te willen na ‘Brussel’.

Bij de uitvoering van The Passion zal de politie uit voorzorg zichtbaarder aanwezig zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. Ook zal de toegangscontrole worden verscherpt, volgens burgemeester Lucas Bolsius. Jassen, tassen en andere spullen zullen worden gecontroleerd voor bezoekers het Eemplein op mogen.

De aanslagen in Brussel hebben geleid tot vragen over de veiligheid bij The Passion. Bolsius vindt dat begrijpelijk. “Het is een groot live-evenement met veel bezoekers, daarom hebben we uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. Dat hoort bij een evenement van deze omvang”.

“Je moet altijd goed kijken wat er om je heen gebeurt, maar geniet vooral van het evenement,” raadt Bolsius het publiek aan. Zelf zal hij er zeker zijn. “Ik sluit mij aan bij de uitspraak van de premier dat we blijven wie we zijn en wat we zijn, namelijk een open democratische samenleving die zich niet door angst laat regeren.” Er is plaats voor 20.000 à 25.000 bezoekers op het plein vlak bij het station.(foto eo.nl)

Bron: NOS/RTV Utrecht

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*