Lunchprogramma Media Park Update van start

Onder de hoede van iMMovator ging donderdag 22 oktober de wekelijkse talkshow Media Park Update van start. Gasten zullen  in SWITCH(On/Off), het nieuwe ontmoetingscentrum aan het Joop van de Endeplein, komen vertellen over hun innovatieve mediawerk. Het lunchprogramma  wordt live online uitgezonden via de website van iMMovator.

Een stuk of 15 belangstellenden kwamen luisteren naar de kickoff met Lara Ankersmit, hoofd digitale Media bij de NOS. Apps, diensten voor jongeren en live-streaming behoren tot haar takenpakket.  Ze vertelde onder meer hoe onlangs bij de NOS de complete redactie met de vaste computers  werd afgesloten van de eigen website. De redactie had daar overigens zelf om gevraagd.

“Hiermee wilden we mensen bewust maken van het feit dat hun publiek steeds meer mobiel kennisneemt van  bijvoorbeeld het nieuws.  Natuurlijk  kijken er nog wel mensen naar het 8 uur Journaal,maar wij richten ons nu ook op de jongeren, via Instagram en Snapchat. En via een speciaal You Tubekanaal op middelbare scholen”, aldus Ankersmit.

Bootcamp
Ze had als co-gast Wouter de Vos uitgenodigd die kwam vertellen over de achtergronden van Development Bootcamp, bedoeld om mensen aan het programmeren en ontwerpen van websites te krijgen. Dat ontlokte een vraag uit het publiek of je dat wel allemaal moet willen leren, bijvoorbeeld als redacteur bij Nieuwsuur.

“Er werken hele goede journalisten die met 2 vingers kunnen typen en verder niks, als het om techniek gaat”, aldus de vragensteller. Ankersmit antwoordde dat het niet de bedoeling is dat de journalist programmeur moet worden, maar dat het wel steeds belangrijker wordt dat hij of zij kennismaakt met de facetten van dat vak.

 

 

 

 

 

PaardenTV
Voortaan dus iedere week bij SWITCH, op de donderdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur,  een aflevering van deze live talkshow voor mediaprofessionals. Donderdag de 29ste is het de beurt aan Rene Delwel van United( met als onderwerp Ultra HD) en de week daarop staat het online kanaal PaardenTV centraal.

Programmamanager Monique van Dusseldorp van iMMovator gaf na afloop aan dat waar mogelijk er wekelijks ook op de actualiteit ingespeeld kan gaan worden. De opname van de Media Park Update komt dezelfde dag ook steeds on demand beschikbaar  via de site van haar organisatie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*