Luistermap: eerste podcastplatform speciaal voor ouderen

De podcast is zeer populair, maar tot op heden vooral onder jongeren. Uit onderzoek blijkt dat nog geen 1 op de 5 luisteraars is ouder dan 50, terwijl er zoveel luisterverhalen zijn die hen waarschijnlijk aanspreken.

Daarom gaat deze week De Luistermap.nl live, het eerste platform van Nederland waar podcasts worden samengebracht over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt. Luisteraars kunnen kiezen uit uiteenlopende thema’s: van geschiedenis en misdaad tot liefde en intimiteit. De Luistermap is een initiatief van ouderenplatform UP!, het Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Ouderen spelen de hoofdrol bij De Luistermap: als redactie, maker en hoofdpersoon. Zo biedt de podcast Radio Danspaleis urenlang luisterplezier met muziek en interviews met o.a. Carry Tefsen en Tineke Schouten. De podcast Mijn oma de soldaat vertelt het indrukwekkende verhaal van Mies van Bekkum, die zich in 1948 aansloot bij het Koninklijk Nederlands Indisch Leger. In de podcast TOEN & NU vertellen ouderen hun bemoedigende levensverhalen.

Luistermap: leesmap meets Netflix
De podcasts op De Luistermap zijn afwisselend amusant, inspirerend en leerzaam. De selectie podcasts wordt blijvend aangevuld, zodat luisteraars altijd weer nieuwe verhalen kunnen kiezen. De Luistermap is een eigentijdse vertaling van de leesmap van weleer, met het gebruiksgemak van Netflix.

De Luistermap is een initiatief van ouderenplatform UP!, het Jo Visser fonds en Leyden Academy on Vitality and Ageing. Deze non-profit organisaties willen alle drie een bijdrage leveren aan een prettige oude dag. UP! brengt met publieksprogramma’s ouderen met elkaar in gesprek over persoonlijke en schurende onderwerpen, het Jo Visser fonds stimuleert innovatie in de zorg en Leyden Academy on Vitality and Ageing is hét wetenschappelijk instituut op het gebied van ouder worden met uiteenlopend onderzoek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*