Luistercijfers juni-juli: Qmusic zit Radio 2 op de hielen

Uit de nieuwe luistercijfers blijkt dat Qmusic de toppositie van NPO Radio bijna gaat inhalen. Verder is het Rob Stenders-effect nog niet bij Radio Veronica te zien.
Zie hieronder het overzicht (met speciale dank aan Radiofreak).

9 Comments

 1. Er is blijkbaar niet veel geduld met het vernieuwde Radio Veronica. De veranderingen gingen per 28 juni in en nu willen mensen al resultaat zien. Terwijl het vernieuwde Radio Veronica nog maar voor de helft in de meetperiode zit. Van een Rob Stenders-effect kan nog lang geen sprake zijn, omdat radioluisteraars eerst nog de kans moeten krijgen om het vernieuwde Radio Veronica te ontdekken.

  Er zijn vast mensen die het vernieuwde Radio Veronica niet leuk vinden. Die hebben pech gehad en moeten op zoek naar een andere radiozender. Ik vind dat hun mening over het vernieuwde Radio Veronica, niet belangrijk is.

  Wat verder opvalt is dat Sky Radio groei laat zien. De non-stop muziekzender is dus nog niet uit de tijd geraakt. Zonder discjockeys staat het nog steeds stabiel overeind.

  • Uiteraard is de mening van een luisteraar wel belangrijk. Waar maak je anders radio voor. Als er teveel luisteraars op zoek gaan naar een andere radiozender en er te weinig nieuwe luisteraars bij komen gaat de stekker er gewoon uit. Het is tenslotte commerciële radio.

   De tijd zal het leren. Voor mij geen VARA-Onica in elk geval.

   • Het Radio Veronica met de jarenlange herhalende 80’s & 90’s hits dat tot 28 juni te horen was, trok ook niet veel luisteraars meer. Het was te weinig vernieuwend. Er moest dus een keer iets veranderen bij de zender. Vanaf 28 juni is er na jaren, eindelijk andere muziek te horen.

    Mocht na verloop van tijd blijken dat het vernieuwde Radio Veronica geen succes wordt. Denk ik dat teruggaan naar de herhalende 80’s & 90’s hits, geen vooruitgang is.

 2. Nogal logisch.
  Bij Q worden drie verschillende programma’s opgeteld:
  – Q-Music (landelijk)
  – Q-Music non-stop (in de hele Randstad)
  – Q-Music Limburg (in ….)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*