Lokaal radioprogramma over gedetineerden

Vanaf 1 februari is er op enkele lokale radiozenders in Noord-Holland het programma De Prison Show te beluisteren. Het idee is gebaseerd op een gelijknamig radioprogramma, dat sinds 1980 bestaat in de Verenigde Staten. De makers, ex gevangenisdirecteur Frans Douw en voormalige crimineel Jemuel Lampe, willen hiermee vooral vooroordelen over gevangenen wegnemen.

Het idee komt uit de koker van de Stichting Herstel en Terugkeer, die werkt voor alle betrokkenen bij het proces van delict, straf, herstel en terugkeer. Daarmee worden o.a. slachtoffers, daders, achterblijvers, professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bedoeld. De Stichting vindt dat er teveel over elkaar gesproken wordt en men te weinig met elkaar in gesprek is.

Voorlezen
“Stimulering en verharding belemmert het herstel of maakt dat zelfs onmogelijk”, zo zegt zij op haar website http://www.herstelterugkeer.nl. Er worden onder meer ontmoetingsdagen georganiseerd. De makers willen in het radioprogramma gedetineerden ook een kans geven hun kinderen voor te lezen.

De Prison Show is te beluisteren op Radio Hoorn elke zondag van 22.00 – 23.00 uur. Op Zaanradio elke maandag van 12.00 tot 13.00 uur en donderdag van 14.00 -15.00 uur op Heerhugowaard Alife. RTV NH maakte een reportage over gevangenisradio, een fenomeen dat volgens de makers ervan uniek voor Nederland is. (foto RTV NH)

http://www.rtvnh.nl/nieuws/178931/radioshow-voor-gevangenen-niet-alleen-maar-monsters
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*