Licht Uit Spot Uit: Maya Eksteen

Dat was behoorlijk wennen voor de honderdduizenden huisvrouwen die begin september 1997 om 17.00 uur naar RTL 4 zapten. Want wat zat daar plots voor een wat zurige vrouw op de plek van de aaibare Myrna Goossen in De 5 uur Show?

Maya Eksteen (1958) had op televisie altijd iets bitserigs over zich. En dat terwijl ze met Lief & Leed in 1992 nog wel zo’n beetje de uitvinder van de emo-talkshow was geweest. 5 Uur Show-voorgangster Catherine Keyl zou later nog goede sier maken met een soortgelijk format.

Voor haar overstap naar RTL maakte Eksteen onder andere Radio Romantica voor Veronica. Erna hield ze geen ruziënde talkshowgasten meer uit elkaar, maar tieners: ze gafNederlands op een middelbare school in Doorn. In januari 2011 vroeg de regionale Utrechtse radiozender M haar om een ochtendprogramma te komen presenteren. Na een paar maanden maakte borstkanker daar tijdelijk een eind aan, maar de herstelde bits is back: sinds 1 november gaat ze weer voor dag en dauw op om de prijswinnende banketbakkers en loszittende stoeptegels in de Domstad met u door te nemen.

Licht Uit Spot Uit (2011)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*