Licht Uit Spot Uit: Kiki Classen

Weet u het nog? Als hoofdpersoon Eddie Veenstra het in Vrienden voor het leven even niet zag zitten, ging hij te rade bij zijn opa. Die oude baas werd gespeeld door Edmond Classen, en hij is de man die er door het verwekken van dochter Kiki verantwoordelijk voor is dat u de naam Wiep Lansberg kent.

Wiep was in de jaren tachtig hitserie Zeg ‘ns AAA het nichtje van dokter Hans Lansberg, de tweede man van dokter Lydie van der Ploeg. Onthoudt u dit voor iets verderop in dit stukje.

Zoals het een goed Nederlands actrice betaamt ging Classen in de blote foef voor Playboy. Na het stoppen van Zeg ‘ns AAA was ze nog te zien in de RTL-serie Diamant, die vooral herinnerd zal worden om de broeierige incest-scènes tussen Classen en Hugo Metsers III.

In 2009 vond men het nodig om een remake te maken van Zeg ‘ns AAA. Kiki deed weer mee als Wiep. In de eerste serie deed ze het met de Surinaamse dokter John Wijntak, maar nu was ze ineens de love interest van de overduidelijk homoseksuele Gert-Jan, de zoon van dokter Lydie, de vrouw van Wieps oom Hans Lansberg. Dat is strikt gezien geen incest, maar het schampt er dicht langs.

Kiki Classen(1964) maakte de laatste jaren vooral de theaters onveilig. In de ongetwijfeld dijenkletserige klucht Niet voor de poes bijvoorbeeld, samen met Peter Lusse. Die speelde trouwens Eddie Veenstra, de kleinzoon van vader Edmond in Vrienden voor het leven. En zo ziet het leven van Kiki Classen er eigenlijk uit als een incestueus Droste-busje.

Intro Zeg ns aa:

Deze bijdrage is afkomstig van Jaap Bartelds (Winq) en  Roelof de Vries (BNN) (http://lichtuitspotuit.nl/ 2012)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*