Licht Uit Spot Uit: Jasper Faber

Met geen woord rept Jasper Faber(1966) in de korte bio op zijn site over zijn tijd als presentator van Countdown of de dagen dat hij rolletjes speelde in GTST en Vrouwenvleugel. Dat hij vroeger ook semi-professioneel windsurfer, zwembadschoonmaker en meubelmaker, was, dat mogen we allemaal weten, maar zijn eerste schreden in medialand, daar is Jappie, zoals hij zichzelf tegenwoordig noemt, kennelijk niet zo trots op.

En dat terwijl de kans dat u Faber van dat vrolijke Veronica muziekprogramma kent toch een stuk groter is dan dat u hem herinnert van zijn loopbaan in de bassin-hygiëne. (tenzij u natuurlijk in het bezit bent van een zwembad dat u niet graag zelf reinigt).

Na zijn tijd voor de camera dook Jasper Faber eráchter. Aanvankelijk filmde hij extreme stunts en maakte hij human-interest docu’s. Later ging hij vooral fotograferen in een stijl die hij zelf omschrijft als ‘eerlijk, rauw en in het moment.’

Jasper is een zoon van Peter Faber, de man die opduikt in zo ongeveer elke Nederlandse speelfilm die er tussen de Vrede van Munster en het premierschap van Mark Rutte is gemaakt. De twee hebben altijd een moeizame relatie gehad. Hugo Borst maakte daar in 2008 een mooie aflevering van Over Vaders en Zonen van.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*