Lex Harding: ‘Radio 2 is het Radio Veronica van vroeger’

Media-ondernemer Lex Harding maakte Veronica groot en is mede verantwoordelijk voor de start van RTL Veronique, TMF, Radio 538 en Sky Radio. In een RTL-Z videoreportage spreekt hij zich tegenover Roderick Veelo uit over het huidige medialandschap.

Volgens Harding is NPO Radio 2 terecht de marktleider van Nederland geworden. ‘Radio 2 is toch een beetje het Radio Veronica van vroeger. Niet het strakke format van vroeger en de jocks hebben veel meer vrijheid om hun eigen muziekkeuze te bepalen. En dan zie je toch dat het Nederlandse publiek daar toch wel gevoelig voor is”, aldus Harding.

De oude zeezender-rebel van vroeger is tegenwoordig zeer te spreken over de publieke omroep. ‘De diversiteit van de publieke omroep vind ik wel heel erg belangrijk. De publieke omroep experimenteert veel meer dan de commerciële zenders. Bij RTL en SBS is het toch veel meer platheid en wordt door gebrek aan vernieuwing steeds vaker teruggegrepen naar oude successen. Op bijvoorbeeld Lingo en Man bijt Hond zit ik niet te wachten. Onder druk van de kijkcijfers is de durf bij de commerciëlen verdwenen.`

Kijk het hele interview op RTL-Z

7 Comments

  1. Mijn radioheld. De belichaming van het Veronica in de jaren 70 en 80. Genoten van Lex met de Top 40. Het vuur en de passie waarmee hij radio en tv stations runde is ongeëvenaard.

  2. De muziek op Radio 2 vind ik niet verkeerd, maar persoonlijk vind ik wel dat er erg op de zender wordt geouwehoerd, zelfs tijdens de nieuwsberichten.

  3. Persoonlijk vraag ik mij af wat doet een klets programma als spijkers met koppen op radio 2.
    Gezien de politieke inhoud kan het beter op Radio1.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*