Leerlingen Mediaschool produceren korte films

Leerlingen van de Mediaschool in Hilversum gaan in totaal zes korte films produceren die vertoond zullen worden op het witte doek tijdens het SCENECS internationaal filmfestival in april. Afgelopen maandag was de kick-off van deze samenwerking. 23 leerlingen van de Mediaschool in Hilversum zullen met behulp van workshops en begeleiding van SCENECS in totaal zes korte fictiefilms van ongeveer drie minuten gaan produceren.

Zij krijgen hierbij in ieder geval lessen in monteren en cameragebruik. In groepjes van drie of vier zullen de scholieren de komende acht weken samenwerken om tot een korte filmproductie te komen. Deze films zullen tijdens het SCENECCS Internationaal Filmfestival aangeboden worden voor publiek. Projectbegeleider vanuit SCENECS, Anja Kemp, vindt deze samenwerking heel erg goed: “Om deze generatie nu al de kans te geven kennis te laten maken met de kracht van film vind ik heel mooi.”

Er zijn drie thema’s en verschillende genres waar de scholieren mee zullen gaan werken. De thema’s hebben alle drie, niet geheel verrassend, te maken met de plaats Hilversum. Het eerste thema is ‘Duurzaam Mediapark’, thema twee ‘My Media Future’ en de derde ‘Hilversum Mediastad’.

Kleinschalig
De Mediaschool is een kleinschalige pilotschool voor klas 3 en 4 van het VMBO en maakt onderdeel uit van de Verenigde Scholen J.A. Alberdingk Thijm (VSAT-school). Het gaat om leerlingen van ongeveer 15 jaar. Op de Mediaschool specialiseren leerlingen zich in het profiel Media, Vormgeving en ICT en wordt er gewerkt aan het onderwijs van de toekomst.

De samenwerking met de MediaSchool maakt onderdeel uit van SCENECS Campus. Het SCENECS internationaal filmfestival biedt startende filmmakers van over de hele wereld een platform om hun werk te laten zien. Het festival vindt van 15 tot en met 22 april plaats in de steden Hilversum en Amersfoort.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*