Laurens Woldberg nieuwe Managing Director bij ITV Studios Netherlands

ITV Studios kondigt vandaag de benoeming aan van Laurens Woldberg als Managing Director van ITV Studios Netherlands. ITV Studios is producent van onder andere Oogappels, winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2023, evenals Love Island Nederland & België, Het Perfecte Plaatje, Ik hou van Holland, Oh Wat Een Jaar en Married at First Sight. Laurens start 25 maart bij ITV Studios Netherlands. 

Laurens komt van KRO-NCRV, waar hij sinds 2022 Creative Director Fictie en Non-Fictie was. In zijn rol gaf hij leiding aan de commissioning editors, de extern geproduceerde series, evenals (interne) formatontwikkeling en sales. In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Lisa Perrin, Managing Director, International Production, ITV Studios in Londen.

Lisa Perrin zegt: “Ik ben verheugd dat Laurens zich bij ITV Studios voegt. Hij heeft tijdens zijn tijd bij Simpel, SimpelZodiak en nu KRO-NCRV bewezen niet alleen een creatief leider te zijn, maar ook iemand die internationale formats kan vertalen naar de Nederlandse markt. Ik weet zeker dat hij die vaardigheden goed kan inzetten binnen ITV Studios Netherlands.”

Laurens Woldberg zei: “Ik heb twee geweldige jaren gehad bij KRO-NCRV en het team daar, maar ik heb enorm veel zin om te beginnen in mijn nieuwe rol bij ITV Studios. Ik kijk er naar uit om samen te mogen werken met een team van zeer getalenteerde collega’s, een bijdrage te leveren aan de mooie series en programma’s die daar worden geproduceerd, nieuwe formats te lanceren en verder te bouwen aan het succes van ITV Studios Netherlands.”

Voorafgaand aan zijn rol bij KRO-NCRV was Laurens Managing Director van SimpelZodiak, onderdeel van Banijay Nederland, gespecialiseerd in reality, adventure, crime en factual entertainment zoals Expeditie Robinson, Hunted, S.A.S en Masterchef, in zijn rol maakte hij deel uit van het managementteam van Banijay Benelux.

Hij bekleedde de functie van MD gedurende ruim elf jaar in een periode van sterke groei voor Simpel Media, onderwerp van twee fusies en een overname. In deze rol leidde hij de verkoop van het bedrijf aan EndemolShine Group (ESG), de fusie met Stokvis Niehe Producties (SNP) in 2015 en de fusie tussen Simpel Media en Zodiak Nederland begin 2021, resulterend in SimpelZodiak onderdeel van Banijay Group. Laurens werd in 2018 lid van de ESG global senior advisory board en in 2019 ook verantwoordelijk voor commercial partnerships bij EndemolShine Nederland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*