Landinwaarts terug op televisie

Landinwaarts is het programma van de NTR waarin Dieuwertje Blok op zoek gaat naar pareltjes van cultuur en traditie in de regio. Vanaf donderdag 3 september is Landinwaarts weer te zien op NPO 2. Nieuw is de wekelijkse bijdrage vanuit de regio van Petra Possel. Elke week bericht Petra Possel, onder meer bekend van het radioprogramma Mangiare, over een culinaire wetenswaardigheid ergens in Nederland.

Op 3 september duikt Petra in de wereld van de slakken. Ze bezoekt de biologische slakkenkwekerij Slow Escargots in het Gelderse Nieuwaal. Amateurkok en plattelandsliefhebber Lennard ter Hall zegde drie jaar geleden zijn vaste baan op om fulltime slakken te gaan kweken op Hollandse bodem.

Giethoorn door Chinese ogen
Verder zien we op 3 september het bezoek van presentatrice Dieuwertje Blok aan Giethoorn. Directe aanleiding is dat Monopoly in september met een jubileum-wereldeditie van het spel komt en Nederland het enige land is met twee steden op het bord; Amsterdam én Giethoorn. Dieuwertje gaat op pad met de Giethoornse Gabriella Esselbrugge, die samen met haar familie een hotel runt waar met name Chinezen komen. Want Giethoorn wordt elke zomer bezocht door duizenden Chinezen. En dat is niet toevallig zo, daar heeft Gabriella een grote rol in gespeeld. Landinwaarts bekijkt Giethoorn met Chinese ogen.

De verdwenen leeuwen van Amsterdam CS
Verder vraagt Dieuwertje zich af: waar zijn de verdwenen leeuwen van Amsterdam Centraal Station? Henk Dijkman was als jongen onder de indruk van twee enorme stenen leeuwen onderaan een trap bij de boulevard in Vlissingen. Hij kwam erachter dat ze ooit bij het Centraal Station in Amsterdam hebben gestaan. In totaal waren het er 22. Hij begon een zoektocht naar de andere leeuwen, met onverwachte gevolgen.

Uitzendingen: vanaf donderdag 3 september 2015, 19.30 uur, NPO 2

Website: www.ntr.nl/landinwaarts

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*