Lancering officiële Clubhouse app voor Android duurt nog maanden

De Clubhouse audio-community is razend populair, maar enkel beschikbaar voor iOS-gebruikers. Daar moet verandering in komen. Paul Davison, meldt in een interview dat er hard gewerkt wordt aan een Android-app. Het zal nog wel een paar maanden gaan duren voordat deze beschikbaar is. 

Ondertussen is Twitter al een concurrent aan het testen op Android en zijn er ook diverse mediamakers, die de app alweer de rug toekeren. Elger van de Wel meldt in zijn nieuwsbrief: ‘Na twee actieve weken in februari niet echt actief meer ben op de app. Ik heb de pushberichten uitgezet, omdat ik er gek van wordt, en daarmee verdween de app ook direct uit mijn systeem. Als de app je geen berichten stuurt, heb je geen idee wat er te doen is. Wat dat betreft geloof ik meer in publieke gesprekken als onderdeel van Twitter, Facebook op LinkedIn, dan in een losse app.’

Clubhouse moet dus haast maken om zijn app breder beschikbaar te maken, maar loopt tegen technische problemen aan. Clubhouse beveelt in zijn app relevante rooms aan bij gebruikers. Bij veel gebruikers wordt echter op dit moment nog niet de juiste gesprekken aanbevolen. De makers zijn druk bezig om deze problemen op te lossen, maar daardoor loopt de Android-lancering vertraging op.

1 Comment

  1. Je moet in die app met een ‘druk op de knop’ eigenlijk kunnen laten filteren op taal. Krijg rooms in de meest uitheemse talen voorgeschoteld waar ik niet op zit te wachten. Er is nog een lange weg te gaan. Ik vind het wel een leuk initiatief, een nieuwe vorm van Talkradio.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*