KRO-NCRV zoekt een webredacteur Radio 1

Ben jij een online redacteur die graag onze radioverhalen wil vertalen naar verschillende online uitingen met zoveel mogelijk impact? Heb jij oog voor inhoud én vorm? Dan zoeken we jou!Voor de programma’s van KRO-NCRV op NPO Radio 1 zijn we in de periode augustus tot en met december (zwangerschapsvervanging) voor 32 uur per week op zoek naar een Webredacteur.

PART-TIME · HILVERSUM

NPO Radio 1 is de nieuws- en sportzender. De grootste van Nederland met zo’n 2,5 miljoen luisteraars per week. Bij de actualiteiten horen achtergronden en duiding. NPO Radio 1 is actueel, betrouwbaar en pluriform. Het nieuws wordt gebracht ‘van alle kanten’, de slogan van NPO Radio 1.

Spraakmakers

Spraakmakers is de best beluisterde radiotalkshow op NPO Radio 1. Ghislaine Plag ontvangt iedere werkdag bevlogen gasten die je nét even anders naar het nieuws laten kijken. Bij Spraakmakers zijn we er van overtuigd dat twee meer weten dan één. Daarom hebben we de Spraakmakers Community waarbij luisteraars en redacteuren kennis en ervaring met elkaar uitwisselen. Samen maken wij betere radio!

Taalstaat

De Taalstaat is een vrolijk en informatief programma dat wil vertellen hoe het met onze taal staat. De alom geprezen radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters. Ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord en luisteraars kunnen “vergeten” woorden insturen.

Wat zoeken wij?

Als webredacteur ben je verantwoordelijk voor de online content van de KRO-NCRV radioprogramma’s van NPO Radio 1.

Je zorgt ervoor dat titels als Spraakmakers en De Taalstaat ook online het verschil maken.

Dagelijks bedenk je in overleg met de redactie content die je vanuit de radio-uitzending ‘vertaald’ voor online. Zo kan hetzelfde radioverhaal in tekst, persbericht, video e.d. worden verspreid. Vervolgens draag je zorg voor de uitvoering daarvan op alle denkbare kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

Ook bouw je als communitymanager van de Spraakmakers Community aan een duurzame community mee. Dit doe je door content te plaatsen, de interactie met leden aan te gaan en als verbindende factor tussen de redactie en de community op te treden.

Wie ben jij?

Jij bent een journalist/redacteur met een sterk gevoel voor nieuws en online ontwikkeling. Je kan foutloos en snel schrijven en bent goed in de uitvoering van creatieve concepten. Iemand die radio-items kan vertalen naar verrassende online uitingen en weet hoe je met programma’s als bijvoorbeeld Premiere en Photoshop moet werken. Je hebt ideeën over unieke en opzichzelfstaande content zodat we ons bereik kunnen vergroten. En bent als teamspeler in staat je collega’s mee te nemen, te adviseren én te overtuigen.

Je bent creatief, initiatiefrijk en een conceptueel denker. Je bent resultaat- en oplossingsgericht. Je kan onder hoge druk deadlines halen waarbij je het werk weet te prioriteren en organiseren. Je hebt gevoel voor nieuws en wil met onze content zoveel mogelijk impact en aandacht genereren. Verder heb je kennis van social statistieken en ben je vooral erg enthousiast!

Wie zijn wij

Ons team bestaat uit creatieve en eigenzinnige collega’s. Steeds op zoek naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, publiek te betrekken en impact te genereren. We willen graag de wereld een beetje mooier maken met onze verhalen en context bieden bij grote gebeurtenissen.

Waarom wij hier graag werken

  • Omdat wij trots zijn op ons werk voor NPO radio 1;
  • Omdat de luisteraar centraal staat bij de dingen die we bedenken;
  • Omdat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Omdat er veel aandacht is voor het leren van elkaar;
  • Omdat er altijd tijd is voor een lesje gym of een borrel

Wat wij bieden

De functie is, conform de CAO voor het Omroeppersoneel ingedeeld in schaal F. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt max. €3.324,66 per maand bij 36 uur per week. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarstoeslag.

Meer weten voordat je gaat solliciteren?

Dan kun je altijd even contact opnemen met eindredacteur Hans Ganzevoort, via Hans.Ganzevoort@kro-ncrv.nl.

Solliciteren?

Graag ontvangen we je motivatiebrief en CV voor 12 juni 2020 via deze link

1 Trackback / Pingback

  1. Actuele mediavacatures in Coronatijd - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*