KRO-NCRV zendt documentaire Aad van den Heuvel uit

‘Dit was Aad, goedenavond!’ is volgende week te zien bij KRO- NCRV. 

Midden in de corona-lockdown overleed twee jaar geleden Aad van den Heuvel. Nederland nam klein afscheid van een van de grootste persoonlijkheden uit de vaderlandse tv- geschiedenis. De begrafenis vond plaats in besloten kring.

Nu, twee jaar na zijn overlijden, gaan de kinderen Mark en Caroline van den Heuvel op zoek naar de roots en de drijfveren van Aad. In een persoonlijke zoektocht kijken ze naar de rol die hij voor velen heeft gespeeld. Hij was een pionier in de televisie-journalistiek. En later wist hij ook aan amusementsprogramma’s een journalistieke draai te geven.

Mark en Caroline van den Heuvel zijn beiden journalist. Mark werkt voor de schrijvende sportpers (Het Parool, Sportweek en non-fictie boeken) en Caroline werkt als verslaggever bij actualiteitenrubriek EenVandaag. Zij gaan op zoek naar de sporen van hun vader. In Hilversum, maar ook daarbuiten.

Bernard Krikke (Dutch Angle TV): ‘Dit was Aad, goedenavond!’ Hebben we met het Dutch Angle team hard aan gewerkt. Steven Schoppert, Selli Altuntarin, Marja van der Kooi, Edwin Schoon, Jurre Lam, Karo Kil, Francine van Bijnen en Kai Dieho. Met dank aan Mark van den Heuvel en zus Caroline van den Heuvel die zich open stelden voor een mooie zoektocht. Names KRO-NCRV fijn samengewerkt met Boudewijn Schoewert. Al met al een verhaal geworden waarin duidelijk wordt dat de rol van Aad van den Heuvel niet valt te onderschatten. Zijn creativiteit en journalistieke pionierswerk zijn tot op de dag van vandaag merkbaar. En een voorbeeld voor velen. “

Maandag om 2125 uur NPO 1. 

Productie: Dutch Angle.TV

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*