KRO-NCRV start met nieuwe editie Radioschool

Twee jaar geleden begonnen we met de KRO-NCRV Radioschool en we zijn supertrots dat veel van onze talenten inmiddels een baan in de media hebben. Ook het komende jaar gaan we met een nieuwe club jongeren van start. Die geven we de kans om alles te leren wat je vandaag de dag als radiomaker moet weten. Dat doen we met onze drie pijlers: workshops, ervaring en netwerk.

Workshops
Je krijgt wekelijks een workshop van ervaren mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daar omheen. Want welke kant je ook op wilt binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

Ervaring
We maken wekelijks samen een programma op Radio 1, waarbij we zelf de inhoud verzinnen en uitvoeren – van verslaggeving en redactie tot regie. Je leert dus écht door gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast maken we podcasts waarbij we kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien laten we je af en toe meelopen met één van de zestien andere radioprogramma’s die de KRO-NCRV maakt.

Netwerk
Je zit midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.0, De Ochtend, De Wild in de Middag, Adres Onbekend, en ga zo maar door. Je mag meelopen met KRO-NCRV-programma’s zodat je kunt ontdekken waar je goed in bent, en laten zien wat je al in huis hebt. Plus: je bent welkom bij veel van de borrels, bijeenkomsten en netwerkgelegenheden van de KRO-NCRV. Zo leer je een heleboel interessante mensen kennen. En belangrijker – als je een beetje handig bent, leren ze vooral jou kennen.

Enthousiast geworden? Meld je aan vóór 29 oktober. Wil je meer weten? Check dan de FAQ-pagina. En kijk ook op onze Facebook en Instagram.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*