KRO-NCRV programma BinnensteBuiten presenteert nieuw lifestyle platform

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten presenteert een nieuw lifestyle platform waar je als bezoeker alles vindt op het gebied van ‘Buitenleven’, ‘Wooninspiratie’, ‘Passie voor Eten’ en de lekkerste recepten. Het multimediale platform biedt inspiratie voor een duurzamer leven middels video, podcast, fotografie en achtergrondartikelen. 

De BinnensteBuiten website biedt binnen- en buitenshuis een kijkje door heel Nederland. Je wordt meegenomen naar bijzondere (eco)woningen, tiny houses, moderne of historische interieurs, moes- of bloementuinen, buitenplaatsen en de mooiste natuurgebieden. Onder ‘Passie voor Eten’ vind je alles over ambachtelijk of duurzaam geproduceerde (streek)producten. In ‘Buitenleven’ vind je de mooiste wandelingen met routebeschrijving  zodat je ook zelf op pad kan. Je kan luisteren naar podcasts zoals het Geluid van de Biesbosch; een oorverdovend vogelconcert. En je vindt er nu nog meer tips voor een duurzamer leven, zoals bijvoorbeeld vegetarische recepten, een app tegen voedselverspilling, advies voor een vogel- en/of bijvriendelijke tuin of het inrichten van je huis met hergebruik. 

Het KRO-NCRV programma kent een keur aan experts. Zo gaan culinair expert Alain Caron, chef-kok Leon Mazairac, sommelier Lendl Mijnhijmer en culinair schrijver Nadia Zerouali het land door op zoek naar bijzondere en duurzame culinaire initiatieven. Terwijl chef-koks Sharon de Miranda en Ramon Brugman in een kookstudio van vlees- tot -vis en -vegagerechten bereiden.

Architectuurhistoricus Valentijn Carbo opent de deuren van historisch waardevolle huizen en vertelt over het interieur en de vroegere bewoners. Interieurstylist Theo-Bert Pot geeft advies en hulp binnenshuis en tuinspecialist Martin Stuger doet dat buiten. Boswachter Marieke Schatteleijn en vogelaar Camilla Dreef nemen de kijker mee op een verrassende reis door de Nederlandse natuur, waarbij natuurbescherming en biodiversiteit terugkerende thema’s zijn. Op TV én online wordt de kijker/bezoeker dagelijks getrakteerd op een duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken.

Het programma wordt van maandag tot en met zaterdag uitgezonden op NPO 2 om 18.45 uur en op zondag om 19.20 uur. Online kan je terecht op binnenstebuiten.tv.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*