KRO-NCRV organiseert online debat over journalistiek in tijden van misinformatie

Naar aanleiding van de journalistieke serie Propaganda organiseert KRO-NCRV op woensdag 24 maart om 19.30 uur het online debat De avond van de propaganda, live vanuit De Balie in Amsterdam en te volgen via kro-ncrv.nl/ingesprek.

Een debatavond over journalistiek in tijden van misinformatie. Programmamakers, wetenschappers en critici gaan met elkaar in gesprek over de uitdagingen en valkuilen waar journalisten mee te maken hebben.

Onderwerpen en fragmenten uit de afleveringen van het KRO-NCRV programma Propaganda dienen als aanleiding voor gesprekken over media, waarheid en wantrouwen. In zes afleveringen ging Propaganda de afgelopen weken op zoek naar mis- en desinformatie, naar facts en alternative facts, naar hoaxes en fake news. Wie verspreiden deze misinformatie, welke belangen hebben ze erbij en wat willen ze ermee bereiken?

De debatavond bestaat uit drie verschillende gesprekken: een over de relatie tussen wetenschap en journalistiek met Maurice de Hond, een gesprek naar aanleiding van de aflevering over haatvloggers over de verantwoordelijkheid van social media-bedrijven en een gesprek met Martijn van Dam (lid Raad van Bestuur NPO) over de toekomst van journalistiek in tijden van fake news en complottheorieën. Van Dam publiceerde eerder deze maand een opinieartikel in dagblad Trouw over de ontwrichtende werking van complottheorieën en deep fake-technologie op onze democratie.

Het debat is woensdagavond 24 maart te volgen via kro-ncrv.nl/ingesprek, het begint om 19.30 uur. Online kijkers kunnen live reageren op stellingen en vragen stellen via de site. Gespreksleider van de debatavond is journalist Martijn de Greve.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*