KRO-NCRV lanceert podcast over Bijlmerramp

Naast een tv-serie heeft de omroep ook een podcastserie over de Bijlmerramp gelanceerd. Alle afleveringen van ’Rampvlucht,’ zijn nu te beluisteren.

In de podcast Rampvlucht wordt dertig jaar na de Bijlmervliegtuigramp een journalistieke zoektocht naar de waarheid gereconstrueerd. Meteen is de crash namelijk door mysterie omgeven; raadselachtige types in witte pakken, een afwijkend vliegschema, een onvindbare cockpitvoicerecorder, zieke huisdieren en Bijlmerbewoners met onverklaarbare aandoeningen. Wat zat er in dat vliegtuig en hoe heeft het daar kunnen neerstorten? De journalisten in deze podcast brachten de wegkijkende overheid en hun systemisch falen aan het daglicht. Wie werkte hen tegen en waarom? Wat waren de belangen, de geheimen? En in welk web raakten ze verstrikt in hun zoektocht naar de waarheid?

2 Comments

  1. Er is iets wat mij toch van het hart moet,,,,,
    Op de eerste maandag van oktober 1992 begint de NOS met ’n nieuw radio programma op Radio 5 , ‘s-morgens van 07.00 tot 08.50 uur, VROEG OP VIJF !! Om Radio 5 ’n beetje op te krikken, ’n paar luisteraars meer naar de weggefrommelde zender zien te krijgen. We hadden ’n enthousiast team. Dick Klees , Rob Trip, Willem-Jan Hagens , Lidy Meijer (regie) en ik zei de gek. ’n Beetje andere muziek dan men gewent was op Radio 5. We vielen met onze neus in de boter, want er was de zondagavond ervoor ’n vreselijke ramp gebeurt.
    Willem-Jan, als geroutineerde verslaggever was al om 05.00 op de plek des onheils. Ik zal U de details van de onze eerste uitzending besparen ,,,maar WILLEM-JAN HAD DIE OCHTEND AL VELE MENSEN IN ‘N WIT PAK ZIEN RONDLOPEN . TERWIJL TOT OP DE DAG VAN VANDAAG DIT ALTIJD WORDT ONTKENT. RARA HOE ZIT DAT ????? Er wordt ook door journalisten nooit naar gevraagd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*