KRO-NCRV lanceert Haai Five App voor Zapp Your Planet

NPO Zapp en WNF zijn de jaarlijkse actie Zapp Your Planet weer gestart. Samen vragen ze aandacht voor een dier dat door menselijk toedoen wordt bedreigd. Dit jaar staat de haai centraal. In aanloop naar Zapp Your Planet 2017 heeft KRO-NCRV de Haai Five App gelanceerd. Deze app, die gebruikt maakt van Augmented Reality, brengt de haai voor kinderen tot leven.

KRO-NCRV heeft een app gemaakt die gebruikt maakt van Augmented Reality. Kinderen kunnen online en offline de Haai Five haaien scannen, waarmee ze toegang krijgen tot het spel. Wanneer zij toegang hebben, komt er een virtuele haai in beeld die je door middel van spelvorm moet bevrijden. Er zijn gouden, zilveren en bronzen haaien te scannen, waarbij goud de meeste punten oplevert. De kinderen met de hoogste scores winnen leuke prijzen, gerelateerd aan het haaien thema.

Hoofd Digitaal en Innovatie van KRO-NCRV, Elsa Gorter: “Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben op deze nieuwe ontwikkeling. Dat verhalen door de komst van nieuwe technologieën zoals 360-video en Augmented Reality steeds meeslepender worden is een feit. Het is belangrijk om te experimenteren met verschillende technieken en platforms. Na Virtual Reality is Augmented Reality hierin een belangrijke vervolgstap. We hebben er bewust voor gekozen om met jongeren ons eerste AR experiment te doen, omdat zij heel adaptief zijn met nieuwe technieken. Daarnaast brengen we door middel van deze game de bedreiging van de haai ook nog eens spelenderwijs onder de aandacht.”

Naast de Haai Five App wordt er ook weer gewerkt met een live-game event dat te volgen is via het YouTube kanaal van Zapplive. Na de succesvolle live escape rooms van Zappmissie 2016, waarbij onder andere Enzo Knol werd opgesloten, worden ook dit jaar een bekende vlogger, acteurs en Zapp presentatoren in de escaperoom opgesloten. Kinderen kunnen via de livestream meekijken en de opgesloten BN’er helpen via de livechat. Tijdens deze escape room wordt de gouden haai getoond, waarbij de kinderen weer toegang krijgen tot het spel.

De app is vanaf nu te spelen en de eerste escaperoom met SpangaS acteur Timo Wils is op woensdag 12 april om 16.30 uur via het YouTube kanaal van Zapplive live te volgen. Vanaf komende woensdag gaat er iedere week een nieuwe escaperoom live, gedurende vijf weken.

Wilt u de app downloaden, klik voor iOS of Android
Voor meer informatie over Zapp Your Planet, klik hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*