KRO De Reünie: camerateam getuige van vuurgevecht

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van KRO De Reünie het spannende verhaal van Laurens die neushoorn-stropers opjaagt in een Afrikaans wildpark. Als het camerateam van De Reünie meegaat met Laurens loopt het echter vreselijk uit de hand: er ontstaat een vuurgevecht waarbij zelfs een dode valt. In De Reünie ditmaal de verhalen van de leerlingen van Examenklas 4 Mavo (1996) van de Dalton Mavo Naaldwijk.

 
Laurens wordt na zijn middelbare school politieman, maar een paar jaar daarna overtreedt hij zelf regelmatig de wet. Hij sluit zich aan bij de militante milieuorganisatie Sea Shepherd en voert actie voor het dierenwelzijn, soms illegaal. Een actie op de zee bij Antarctica wordt hem bijna fataal als hij in een klein bootje overvaren wordt door een grote Japanse walvisvanger. Momenteel zet Laurens zich in voor het welzijn van de neushoorn. Dat doet hij door drones te laten vliegen boven wildparken om zo neushoorn-stropers te kunnen betrappen. Als het camerateam van De Reünie meegaat met Laurens loopt het echter vreselijk uit de hand: er ontstaat een vuurgevecht waarbij zelfs een dode valt.

 

Drank en Darts

Verder in deze aflevering het verhaal van de twee boezemvrienden Christiaan en Yvo. Tijdens hun middelbare schooltijd halen ze het liefst kattenkwaad uit. Mét hun vriend Justin. Ze worden vrienden voor het leven, tot Justin in 2000 bij een auto-ongeval om het leven komt. Rob Kamphues gaat met de twee vrienden terug naar hun voormalige stamkroeg waar ze de herinneringen aan Justin wegspoelen met drank en darts.

 

Tenen Lezen

En wat is er terecht gekomen van de altijd vermoeide Danielle? Ze ontdekte pas recent waarom ze altijd zo moe was op school, ze blijkt hooggevoelig te zijn. Aan Rob vertelt Danielle over haar moeizame zoektocht om dat te ontdekken. Maar ze laat hem ook de voordelen zien: ze kan namelijk Rob’s karakter bepalen door zijn tenen te lezen. Ze demonstreert het live in de klas.

De aflevering wordt zondag 2 november, 20.20 uur op NPO 1 uitgezonden. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*