“Kritiek op Pop-Up restaurant niet mals”

Over het mislukken van het culinaire Pop-Up restaurant van het televisieprogramma De Wereld Draait Door is al heel veel gezegd. Soms met leedvermaak en cynische en in ieder geval vaak met snoeiharde kritische woorden. De maestro zelf van de kijkcijferhit had er nog niet op gereageerd en dat deed hij maandagavond in zijn eigen uitzending van de VARA op NPO 1.

“Ons programma had een slecht weekend. Wij werden restaurateur. Een buitenschoolse activiteit, maar zoiets hebben we wel vaker geprobeerd. Als je dat zorgvuldig doet, kan het lukken. De reacties waren niet mals, zo hoort het ook. Alles wat je doet moet altijd kritisch worden gewogen. En we hadden nog niet meegemaakt dat het zo hard ging waaien en regenen”

“We zijn nu aan het nadenken waar we iets niet goed hebben bekeken. We zijn niet kritisch genoeg op onszelf geweest. Avonturen kunnen ook mislukken. Het leedvermaak begrijp ik. We zijn een hoge boom. Ik heb ook heel leuke grappen gezien. Ik moest er nog net niet om lachen”.

http://www.npo.nl/de-wereld-draait-door/07-12-2015/VARA_101375318

Het Pop-Up restaurant sloot na 2 dagen alweer haar deuren bij de Amsterdamse Westergasfabriek. De VARA zit ook met een flinke financiële strop door het falen van dit culinaire uitstapje. Duizenden mensen uit heel Nederland hadden al een plekje gereserveerd voor 80 euro exclusief drank. De opbrengst zou naar een goed doel gaan.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*