‘Kosten Koningslied vooral gedekt door bedrijfsleven’

De Telegraaf kopte vandaag over ‘het Koningslied’ dat maar liefst €550.000 euro heeft gekost. Grote vraag was waar dit geld aan is besteed aangezien alle artiesten hier gratis aan hebben deelgenomen.

Bert van der Veer heeft zich vandaag in het financiële huishoudboekje van de Stichting Nationaal Comité Inhuldiging verdiept. De posten ‘Koningslied’ en ‘Festiviteiten 30 april 2013’ zijn in totaal €550.000. Een specificatie van de kosten was volgens hem niet direct te vinden en daarnaast is de stichting reeds opgegeven. De RVD gaf hem later vandaag meer duidelijkheid.

De 4 miljoen die dit evenement in totaal (inclusief de ‘Koningsspelen’) heeft gekost kwam vooral van het bedrijfsleven, private fondsen en (semi) publieke instellingen.

Bert  van der Veer: ‘Niet of slechts enigszins indirect van onze belastingcenten. Die €550.000 voor alles rond het Koningslied is mogelijk niet veel geld. En het batig saldo van de hele operatie is 5675 euro. Winst dus. De penningmeester van het Comité was niet voor niets Joop van den Ende. Rest wat die meneer van de RVD zei: ‘De beeldvorming is wat ongelukkig’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*