Klassieke wereldtop op Prinsengrachtconcert

De Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d’Oro staan op 20 augustus op het podium tijdens de 35ste editie van het Prinsengrachtconcert. 

Gastoptredens zijn er van de 22-jarige Franse cellist Edgar Moreau en de Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes (1984). Ook dit jaar belooft het een groot muzikaal feest te worden voor de duizenden toeschouwers op en langs de gracht en voor de kijkers die het concert via AVROTROS live op NPO 2 of NPO Radio 4 volgen. De presentatie op televisie is in handen van Hans van den Boom, op radio brengt Maartje Stokkers verslag uit.

Presentator Hans van den Boom is trots op de line-up van dit jaar: “Deze artiesten behoren tot de absolute wereldklasse. Naast kwaliteit bieden zij ook de nodige afwisseling in hun klassieke repertoire. Ze kunnen ontroeren, enthousiasmeren en opzwepen. Deze veelal jonge musici barsten van de energie en zullen hun aanstekelijke joie de vivre zeker gaan overbrengen op het publiek op de kade, in de bootjes en thuis op de bank.”

Tijdens het Prinsengrachtconcert zijn werken te horen van onder anderen Händel, Vivaldi, Gluck en Bach. Natuurlijk zal Aan de Amsterdamse grachten niet ontbreken. Bezoekers op de gracht, maar ook de kijkers en luisteraars thuis, kunnen dit jaar voor het eerst met de Wolfgang-app een toelichting krijgen op de muziek en de Nederlandse vertaling van de teksten op de smartphone meelezen. 

Voorprogramma en Kinderprinsengrachtconcert
Voorafgaand aan het hoofdprogramma speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs. Mathieu vormt samen met Omri Epstein (piano) & Ori Epstein (cello) het Busch Trio. Zij verzorgen het voorprogramma dat op Radio 4 te horen is.

Om 16.00 uur presenteert Yes-R het Kinderprinsengrachtconcert. Jan Smit, O’G3NE en Maan treden op met drie jonge muzikale supertalenten: harpiste Merle van der Lijke (11), klarinettiste Nynke Dijkstra (12) en cellist Joaquín de la Cruz (13) De muzikale leiding is in handen van arrangeur Edwin Schimscheimer. In zijn ensemble spelen musici van het JeugdOrkest Nederland. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*