KINK verliest kort geding tegen noodverlenging FM-frequenties

KINK heeft het kort geding dat het had aangespannen tegen de noodverlenging van de FM-frequenties verloren. Volgens de bestuursrechter is de zaak niet spoedeisend, waardoor het radiostation de bodemprocedure in juni moet afwachten.

Vanwege de financiële impact van de coronacrisis op commerciële radiostations heeft het ministerie van Economische Zaken de vergunningen FM-frequenties, die in september zouden aflopen, met drie jaar verlengd.

KINK wil om door te kunnen groeien in bereik echter al eerder een FM-frequentie. Door de noodverlenging, waarbij de bestaande partijen in de markt hun FM-frequentie langer dan eerder afgesproken mogen houden, meent KINK dat het geen eerlijke kans krijgt.

4 Comments

  1. Alsof Kink met FM wel opeens winst gaat maken. Wees verstandig en hou het bij DAB en Internet en laat dat dure FM pakket links liggen.

  2. FM is stervende, over een paar jaar is het compleet ingehaald door DAB+ net zoals bij de middengolf. Ik zou het ook gewoon bij DAB+ houden, beter drie goeie DAB frequenties dan één enkele FM frequentie . . .

  3. Welnee, DAB groeit helemaal niet snel. In dit tempo wordt die 50% pas in 2040 gehaald. Of ze rekenen kabel en internet gewoon even mee bij “digitaal”.
    In Noorwegen moppert de bevolking enorm over het uitzetten van FM.
    Kink heeft gelijk dat ze op FM willen.

1 Trackback / Pingback

  1. Toch zitting binnen twee weken over noodwet FM-frequenties - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*