Kindertijd viert 20-jarig jubileum met nieuwe series

Kindertijd, het dagelijkse kleutermagazine van KRO-NCRV en Zappelin voor kinderen tussen 4 en 7 jaar, bestaat op 3 januari 20 jaar. Dat wordt gevierd met een speciale uitzending op 3 januari (om 14.10 uur) én met de première van 2 nieuwe series.

Elke aflevering van Kindertijd bestaat uit een mix van animatie, drama en live-action. Populaire titels zijn onder andere nijntje (animatie), Evi & Co (drama) en de live-action-serie Hier Slaap Ik, waarin kleuters uit binnen- en buitenland hun slaapkamer laten zien. Een nieuwe titel binnen Kindertijd is Knofje, een animatieserie over het eigenwijze meisje Knofje met Yvon Jaspers in de rol van moeder. Deze serie is door KRO-NCRV ontwikkeld in samenwerking met BosBros en Submarine met financiële steun van onder andere het NPO-fonds.
Knofje is te zien vanaf 17 december om 9.30 uur op Zappelin.

Vos & Haas
Ook nieuw binnen Kindertijd is Vos & Haas, een serie naar de prentenboeken van schrijfster Sylvia Vanden Heede en tekenaar Thé Tjong Khing. Het is een humoristische en fantasierijke klei- animatieserie waarin een verrassende mix van dieren avonturen beleven. De verhalen draaien om de goedgehumeurde levensgenieter Vos, de slimme gevoelige Haas en hun bosvrienden Uil, Ever, Ping Wing, Jak, Rob en Meermin. Tijdens hun dagelijkse avonturen ervaren ze grappige, enge, gekke, uitdagende en opwindende momenten. Door vriendschap en verbeelding lossen ze hun kleinere en grotere problemen op een originele en creatieve manier op. Met stemmen van onder andere Sigrid ten Napel (Haas), Iliass Ojja (Vos), Ilse Warringa (vrouwenstemmen) en Remko Vrijdag (Uil en Ever).

De serie Vos & Haas is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse animatie-producent Submarine en de Belgische kinderzender Ketnet. Vos en Haas is al verkocht aan onder andere Canada, Noorwegen, Finland en Polen.
Vos & Haas is te zien vanaf 25 december om 14.13 uur op Zappelin, en daarna via NPO Start en Zappelin.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*