Khalid Kasem vrijgesproken

De Amsterdamse Orde van Advocaten heeft na onderzoek geconcludeerd dat de beschuldigingen van omkoping tegen BNNVARA-presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem, zoals beweerd door het Algemeen Dagblad , ongegrond zijn.

Het onderzoek volgde na berichten in het AD over mogelijke omkoping van selectiefunctionarissen door Kasem. Deze aantijgingen zijn na grondige analyse door de deken weerlegd. Echter, Kasem heeft een formele waarschuwing ontvangen wegens ongepaste communicatie met een cliënt over de betaling van een factuur.Het AD had geclaimd bewijs te hebben uit 2019 dat Kasem had geprobeerd een medewerker van de Dienst Justitiële Inrichtingen te omkopen, iets wat Kasem stellig ontkende. De toezichthouder heeft aangegeven dat uitspraken in de betreffende opnames niet altijd letterlijk genomen moeten worden en dat deze in een bredere context geplaatst moeten worden.Ondanks de zware beschuldigingen heeft het onderzoek van de deken bevestigd dat er geen omkoping heeft plaatsgevonden. Deze conclusie is getrokken op basis van verklaringen van betrokkenen en de beoordeling van de procedures binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen.Als gevolg van de initiële berichtgeving stapte Kasem tijdelijk op als presentator van het programma Khalid & Sophie. Hij heeft op Instagram laten weten verheugd te zijn over de uitkomst van het onderzoek, benadrukkend dat het gebrek aan bewijs voor de beschuldigingen voor hem geen verrassing is.

5 Comments

  1. Khalid Kasem heeft volgens de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar gehandeld, door het aanbod te doen ‘een derde’ te betalen. De presentator en oud-advocaat krijgt daarvoor een waarschuwing.

  2. Bij Jeroen en Lachertje was men hééél blij en tevreden met deze uitspraak van ’n Dekentje,,,,,,,zij (de deken) kon er géén chocola van maken en geen bewijs van ondeuglijk gedrag van Khaliedje in terug vinden,,,,nu zijn er bij de Deken wel voor mindere vergrijpjes Advocaten geschorst of zelfs uit hun beroep gezet,,,,,,maar nee , niet voor deze VARA coryfee,,,,Jeroen (lees de VARA) was maar wat tevreden en blij
    dat hij weer gauw plaats kan maken voor Khalid…….Misschien krijgt hij ook wel 8000 euro ??????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*