Kees Jansma stopt als tv-presentator

Kees Jansma stopt na het lopende seizoen als tv-presentator, maar blijft nog wel verbonden aan FOX Sports. Jansma (71) is sinds 2011 werkzaam voor FOX Sports, waar hij nog tot de zomer van 2019 de programma’s ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen’ presenteerde.

Kees Jansma: “Het nemen van dit besluit is niet makkelijk, maar ik vind het tijd. Tijd om te stoppen als presentator van wekelijkse programma’s, hoewel ik ook na deze zomer betrokken blijf bij FOX Sports waar ik nog regelmatig te gast zal zijn in diverse programma’s. De komende maanden wil ik me vooral richten op het succesvol afronden van het lopende seizoen ‘De Tafel van Kees’ en ‘Natafelen’.”

Jansma zet komende zomer een punt achter een mooie tijd: “Samen met een groep jonge, talentvolle mensen en met passie programma’s maken over voetbal maken heb ik altijd fantastisch gevonden. Dat heb ik ook de afgelopen acht jaar bij FOX Sports met veel plezier gedaan.” 

Rob Labree, Director Programming & Production van FOX Sports: “Zowel voor als achter de schermen is Kees al acht jaar lang van grote betekenis voor FOX Sports. We waren trots en blij toen Kees onze zender in de zomer van 2011 kwam versterken en nemen komende zomer met respect en dankbaarheid afscheid van een icoon uit de sportjournalistiek. Gelukkig blijven we ook na zijn afscheid als presentator nog in een andere vorm samenwerken.” 

Jansma is sinds 1966 werkzaam in de sportjournalistiek. Eerst schrijvend voor onder meer Algemeen Dagblad en Voetbal International, om later de overstap te maken naar diverse radio- en televisieprogramma’s van verschillende omroepen. Bij de NOS werd Jansma in 1988 ook Chef Sport, een leidinggevende functie, maar verwierf bij het grote publiek vooral bekendheid als ’twaalfde man’ van het door Nederland gewonnen EK Voetbal. Van 2004 tot 2014 was Jansma perschef van het Nederlands Elftal. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse sportjournalistiek en het Nederlandse voetbal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*