Katja Harterink nieuw Hoofd drama bij AVROTROS

Katja Harterink is per 1 februari het nieuwe Hoofd drama bij AVROTROS. Zij volgt daarmee Mylene Verdurmen op die eind vorig jaar naar Videoland vertrok. Harterink wordt in deze functie verantwoordelijk voor het ontwikkelen en begeleiden van nieuwe en bestaande nationale en internationale dramaseries.

Harterink (1968) werkt sinds tien jaar als eindredacteur televisie bij AVROTROS en in die jaren ontwikkelde zij onder andere diverse kunst- en cultuurprogramma’s. Na haar studie film- en televisiewetenschap werkte ze onder meer als chef varia bij RTV Noord Holland en als samensteller van De Jakhalzen (DWDD).

Hoofd televisie Annette de Vries: “AVROTROS is de omroep die kwalitatief drama biedt voor een breed publiek in diverse genres. Ik ben blij dat we in Katja Harterink een Hoofd drama hebben gevonden die deze ambitie samen met haar team kan voortzetten. Ze is een zeer ervaren en veelzijdig eindredacteur met passie voor het vertellen van verhalen en heeft een groot, professioneel netwerk in de mediawereld.”  

Katja Harterink: “Vanzelfsprekend voel ik mij vereerd om aan het werk te mogen bij een van de meest vooraanstaande drama-afdelingen van Nederland. AVROTROS heeft bewezen het mooiste, spannendste, meest ontroerende en geestige drama te laten zien en ik sta dan ook te springen om dat samen met gedreven makers, producenten en collega’s in de toekomst te blijven doen.

AVROTROS is bekend van dramaseries zoals Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam, De Luizenmoeder, I.M., Commando’s, Ninja Nanny en Brugklas. De komende jaren staat een groot aantal titels op stapel waaronder de komische serie Ten minste houdbaar tot, de epische, historische dramaserie De Stamhouder, de politieke serie Het jaar van Fortuyn en de internationale coproductie Bestseller Boy. Daarnaast zijn er op dit moment vele series in ontwikkeling. De producties van AVROTROS werden afgelopen jaren regelmatig bekroond met nominaties en prestigieuze prijzen. Zo werd I.M. genomineerd voor een Prix Europa, ontving Vampieren in de nacht een nominatie voor een International Emmy Kids Award en vielen Commando’s en I.M. in de prijzen bij de Gouden Kalveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*