Jos Slats overleden

Op 19 december overleed in oud-onderzoeksjournalist Jos Slats op 63-jarige leeftijd. Dat meldt Villamedia.nl vandaag.

Slats werk bekend door zijn rapportages voor Vrij Nederland. Jos stapte in 2001 ook over naar de televisie en ging werken voor Reporter (KRO). Daar maakte hij rapportages over onder andere De Hofastadgroep, de invasie van de Russen en de JSF-affaire.

Voor BNNVARA werkte hij aan diverse documentaires. BNNVARA meldt op haar site:
We zijn intens verdrietig. Onze collega Jos Slats is overleden.  Jarenlang werkte hij als freelancer voor ons programma. 
Scherp. Fair. Analytisch.  Onderzoeksjournalist pur sang.  We hebben veel van hem geleerd. Immer rustig. Hoofd koel, hartje warm.  We zijn allemaal zeer op hem gesteld.  Deze bescheiden, integere, lieve en bijzonder geestige man is niet meer.  Onvoorstelbaar. Jos zal voortleven in zijn verhalen en nog veel belangrijker, in onze harten.

2 Comments

  1. Jos, leuke vent. Ik was in de jaren tachtig een vaste leverancier van informatie waar Jos gretig gebruik van maakte. Sommige mensen werden daar zenuwachtig van. Mooie tijden.

    • Ik heb eind jaren 90 aardige contacten met Jos gehad en ik realiseer me nu dat de affaire waar we toen beiden – apart – onze tanden in hadden gezet, via vele omwegen, toch rechtstreeks loopt naar vandaag, naar vandaag woensdag 22 december 20-21. Jos is de berg definitief afgegaan, maar ik ga m weer op.

      Goede reis,

      DirkJan

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*