Joost Timp stimuleert vloggen onder senioren

Vloggen is hot, maar lijkt vooralsnog vooral weggelegd voor de jonge internetgeneratie. Enzo Knol is mateloos populair in die leeftijdsgroep met zijn talloze filmpjes over zijn eigen hebben en houwen.  Joost Timp, 58 jaar, zoon van de televisie-iconen Leen Timp en Mies Bouwman, probeert ook de senioren aan het vloggen te krijgen.

Timp werkte zelf jarenlang ook bij de televisie, o.a. als uitvoerend producent bij Endemol. Hij schreef het boekje ‘Vloggen voor 50-Plussers’ en geeft er deze week in het Hilversumse buurthuis de Geus een cursus over.
Hij vindt het vooral zonde dat ouderen in deze tijd waarin het beeld zo belangrijk is voor communicatie, vaak de kans laten liggen om de wereld mee te laten delen in hun toch veelal interessante en bijzondere eigen verhalen.

Regelmaat
“De regelmaat is belangrijk bij het vloggen”, legt Timp aan de lokale omroep RTi Hilversum uit. “Als je dat elke week doet, is het echt een vlog. Als mensen zin hebben om dan te vertellen dat ze onder de douche gaan of boodschappen gaan doen, moeten ze dat vooral zelf weten, maar ik zou zeggen: doe dat nou weer niet. Ik weet niet of er veel mensen naar kijken”.

“Het mooiste zou zijn als ze het hebben over iets wat ze interesseert. De politiek, de lokale voetbaluitslagen, hun poes, postduiven, films, Franse muziek, het maakt niet uit. Geef het een titel, bijvoorbeeld Franse Chansons uit de Jaren Zeventig. Grote kans dat mensen op internet bij jou terechtkomen”.

“Dan moet je het wel leuk vertellen. Je hoeft niet de straat op om speciaal mooie close-ups te gaan filmen. Zet je telefoontje neer op je bureau en klets een paar minuten. Later, als je dat goed beheerst, kun je meer gekke dingetjes gaan uitproberen”.

Kleinkinderen
“Als mensen zich realiseren dat er over 10 jaar nog minder kranten, tijdschriften en boeken worden gelezen en dat bijna iedereen achter zijn computer zit om te zien wat er te zien, te lezen of te beleven valt, snappen ze wel dat het nu een goed moment is om in te stappen en dit te gaan leren”.

“Ook mooi om zo wekelijks met je kinderen of kleinkinderen in een andere stad of in het buitenland te communiceren. Maak een vlog over wat er deze week bij jou thuis is gebeurd. Je kunt een vlog altijd zo instellen dat hij niet openbaar is. Je kunt het zo klein of zo groot maken als je wilt”.
 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*