Jojanneke van den Berge verdiept zich voor EO in prostitutie

In de nieuwe EO docu-reality-serie Jojanneke in de prostitutie onderzoekt Jojanneke van den Berge wat zich afspeelt achter de deuren van peeskamers, clubs en in de thuisprostitutie . De reeks bestaat uit vier delen die vanaf 6 januari op de late dinsdagavond te zien zijn op NPO 3.

Door de ogen van voormalig PowNed-verslaggever Van den Berge kijkt het publiek mee in de wereld van legale prostitutie en mensenhandel. Van den Berge heeft met een EO-redactieteam twee jaar aan de reeks gewerkt. Die tijd was nodig om relaties te leggen en vertrouwen te winnen.

Om antwoorden te vinden op haar vragen, spreekt Van den Berge met tientallen prostituees, (ex)pooiers, seks-exploitanten, lovergirls, politie, justitie, marechaussee, advocaten en rechters. Daarnaast wordt in het programma undercover getest hoe het er in de seksbranche aan toe gaat.

De EO is niet bang voor opzeggingen van leden. “We leggen uiteraard in EO Visie uit waarom we dit programma maken”, vertelt woordvoerder Debora de Groot. “Deze reeks documentaires past goed bij onze missie, we willen zichtbaar maken wat er speelt in de maatschappij.”

Jojanneke van den Berge wil al sinds haar studie het onderwerp prostitutie en mensenhandel grondig onderzoeken. Vanuit haar wens om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten, hebben de EO en Van den Berge elkaar gevonden. 

Jojanneke in de prostitutie wordt in vier delen van 45 minuten uitgezonden op 6, 13, 20 en 27 januari om 22.00 uur bij de EO op NPO 3.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*