John van den Heuvel eerste gast VPRO Zomergasten seizoen 2019

Misdaadverslaggever, presentator en oud-politieman John van den Heuvel (Amsterdam, 1962) opent het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten op 28 juli.

Als misdaadverslaggever voor de Telegraaf en RTL publiceert Van den Heuvel al bijna dertig jaar over geruchtmakende zaken als de opkomst van motorbendes, de voor niet-ingewijden bijna onnavolgbare verwikkelingen in de poldermaffianetwerken rond Willem Holleeder en meer recent over de liquidatiegolf in Amsterdam.

Vorig jaar kwam naar buiten dat Van den Heuvel vanwege zijn werkzaamheden ernstig bedreigd wordt, en daarom permanent beveiligd wordt. 

Van den Heuvel: ‘Ik vind het een bijzondere kans via Zomergasten iets mee te geven over hoe ik mijn vak beleef, de keuzes waarvoor ik als misdaadverslaggever kom te staan en welke ingrijpende consequenties die keuzes kunnen hebben. Ik beloof dat het geen saaie avond wordt. Ik wil het hebben over de verwevenheid tussen onder- en bovenwereld, de polderpenoze van de jaren tachtig en negentig, maar ook over de hedendaagse mocromaffia, de cocaïne-oorlog en de (on)macht van politie en justitie om georganiseerde misdaad te bestrijden.’ 

Zondag 28 juli, 20.15 uur, NPO 2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*