John de Mol geeft geen tweede interview aan BOOS

De BOOS-reportage van Tim Hofman over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland heeft in januari ongelooflijk veel losgemaakt. Gisteren won de aflevering de prijs voor TV Moment van het Jaar.

Het lukte hem destijds om op het laatste moment een uitgebreid interview te regelen met John de Mol.  Een tweede interview met hem zit er echter niet in.

Tim heeft gisterenmiddag aangekondigd met een vervolg te komen op zijn Voice-reportage en dat hij daarvoor heeft geprobeerd om John opnieuw te spreken te krijgen.

“Er zou sprake zijn van nieuwe informatie waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen”, staat in de verklaring van De Mol. “Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.”

“Wij hebben – gezien het belang van vertrouwelijkheid voor de rol van een vertrouwenspersoon – ernstige bedenkingen bij deze gang van zaken. De appjes die wij ingezien hebben geven ook geen nieuwe informatie. Al met al is er geen enkele concrete onderbouwing van de beschuldiging”, staat verder in de verklaring.

De Mol zegt geen interview te willen doen met Tim Hofman, omdat dit volgens hem zou verzanden in een “welles-nietesdiscussie”. “Bovendien reageren wij niet meer op anonieme beschuldigingen.”

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*