Joanke Dijkstra en Sil van der Wees nieuwe verslaggevers NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal heeft twee nieuwe verslaggevers: Joanke Dijkstra en Sil van der Wees. Beiden werkten al op de redactie van het NOS Jeugdjournaal en gaan zich nu volledig richten op het brengen van verhalen voor kinderen, zowel voor als achter de camera. 

Joanke Dijkstra (31) kwam in 2014 bij de NOS binnen als stagiair op de economieredactie en ging daarna aan de slag als redacteur. De eerste jaren combineerde ze die rol met werk voor de binnenlandredactie waarna ze in 2017 de overstap maakte naar het NOS Jeugdjournaal. Het afgelopen half jaar was Joanke al op invalbasis te zien als verslaggever. “Ik ben ontzettend blij dat ik nu deel uitmaak van het vaste Jeugdjournaal-verslaggeversteam. Zodat ik ook de komende jaren de stoere, dappere, grappige maar ook soms heftige verhalen van en voor kinderen kan vangen en vertellen.”

Sil van der Wees (25) werkt sinds vorig jaar voor het NOS Jeugdjournaal. Hiervoor werkte hij als verslaggever voor onder meer AT5, RTL 4 en SBS 6. Verhalen maken voor kinderen vindt hij het allerleukst. “En dus werd mijn droombaan nog duidelijker: verslaggever worden voor het Jeugdjournaal”, aldus Sil. Nadat hij vorig jaar voor SBS 6 een item maakte over het 40-jarig jubileum van het NOS Jeugdjournaal, stuurde hij de NOS een open sollicitatie en werd na een procedure aangenomen. “Met een lach op mijn gezicht begon ik aan mijn eerste dag bij het Jeugdjournaal. Die lach is nu nog een stukje groter geworden, want ik heb mijn droombaan.”

Plaatsvervangend chef Jeugdjournaal Sonja Verbaarschott: “Joanke en Sil zijn talentvolle journalisten. Ik ben blij dat ze hun skills kunnen inzetten en uitbouwen in hun nieuwe rol als verslaggever.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*