Jiskefet naar Amazon Prime Video

De Jiskefet collectie is vanaf nu exclusief te zien is bij Amazon Prime Video, aangevuld met nieuwe sketches.

De eerste 75 klassiekers, waaronder Lullo’s en Debiteuren/Crediteuren zijn al op Amazon Prime Video te zien en er wordt nu hard gewerkt om zo snel mogelijk alle sketches inclusief niet eerder vertoond materiaal on-demand beschikbaar te maken.

Jiskefet verkocht eerder al in samenwerking met producent NewBe de licentie aan Amazon Prime Video.

Michiel Romeyn meldt: “Ik ben trots dat er nog steeds zoveel vraag is naar het Jiskefet materiaal en erg blij dat Amazon de waarde ziet en ons de mogelijkheid geeft om het materiaal bij de mensen thuis te krijgen. We waren al begonnen met het aanleveren aan Amazon Prime Video, maar omdat er op dit moment zo veel vraag naar is hebben we besloten om veel afleveringen versneld beschikbaar te maken”.

Naast de welbekende klassiekers die gegrift staan in het collectieve geheugen van Nederland, zijn nu ook de nooit eerder uitgebrachte afleveringen van De Heeren van de Bruyne Ster op Amazon Prime Video te zien.

6 Comments

 1. Jammer Romeyn zo duidelijk kiest voor de poen en dit prachtige stukje Nederlandse televisie historie (die tenslotte gewoon gemaakt is met publiek geld, laten we wel wezen.) niet langer voor iedereen beschikbaar houdt op YouTube.

  Want Amazon gaat me een stapje te ver.

 2. @Daniël Eens!

  Jiskefet had nu juist leuk geweest om allemaal te herhalen bij de NPO. Nu is het alleen te zien via een on-demand platvorm wat echt niemand heeft in Nederland.

 3. @Daniël,

  Stel nou dat de productie is gemaakt door een productiemij ( rechthebbende) en de PO net als nu Amazon gewoon “het product” destijds gekocht heeft ? En dat de PO dat gewoon uitgezonden heeft?
  Dan is het niet gemaakt met publiek geld.

  Geen verstand van Omroep zeker ?

  Zo gaat dat.

  • Ja, Jiskefet BV mag de rechthebbende zijn, maar het is wel degelijk met publiek geld door de VPRO gefinancierd. Nu kunnen de drie lullo’s weer cashen, vooral voor de armlastige Michiel Romeyn.

 4. @Juul Je al wel eens eerder uitlegt, dat omdat iets altijd als zo is wil dat nog niet zeggen dat dit juist is.

  Natuurlijk hebben de heren van Jiskefet dit allemaal zelf bedacht en geschreven en gemaakt. De VPRO heeft er voor gezorgd dat ze dit konden doen door dit te financieren. Het is dus gemaakt met publiek geld en daardoor behoord dat rechten verhaal helemaal niet op te gaan. Het kan zijn dat de heren de rechten hebben teruggekocht. Dan heeft de VPRO zich in de luren laten leggen. Er behoord simpelweg geen recht op te zitten of wij de inwoners van Nederland behoren allemaal de rechten te hebben. Het is immers met het geld van iedereen gefinancierd en niet zoals bij een boek of een cd door eigen geld van de schrijver, de zanger, de uitgeverij of iemand anders. Jiskefet en 90% van alle andere programma’s van zowel radio en tv behoort zonder nog eens te betalen voor iedereen vrij toegankelijk moeten zijn. Dit mogelijk behoord de hoofdtaak van Beeld & Geluid te zijn.

 5. Dag Michel,
  Dus jullie-jou uitleg is wel de enige juiste ?
  Wie zegt nou dat de VPRO dat gefinancierd heeft? Het was wellicht “de tape op tafel” constructie zoals wij dat noemden.

  Heb ik al die omroepjaren zeker niet opgelet……………………………………

  Jij wel Michel, of heb je geen omroep jaren?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*