Jeroen Vullings nieuwste boekenrecensent van de nieuwsshow

Jeroen Vullings is vanaf januari 2016 de nieuwste recensent van de boekenrubriek van de Nieuwsshow. De eigengereide boekenrubriek is al 30 jaar het vaste onderdeel van het wekelijkse radioprogramma van AVROTROS op NPO Radio 1. Vullings: “De Nieuwsshow vormt hét wekelijkse, enthousiasmerende lezersfeest in Nederland. Ik ben vereerd hier aan mee te mogen werken.”

 

De afgelopen maanden is Jeroen twee keer als gastrecensent te horen geweest en dat beviel erg goed. De Nieuwsshow is dan ook verheugd dat de literair criticus van Vrij Nederland een vaste bijdrage gaat leveren. “De Boekenrubriek is al tientallen jaren een onvervreemdbaar onderdeel van de Nieuwsshow. Altijd verzorgd door markante figuren met een eigenzinnige mening. In die rij zal Jeroen Vullings een prachtige plek innemen”, aldus presentator Peter de Bie. 

Het radioprogramma de Nieuwsshow, gepresenteerd door Mieke van der Weij en Peter de Bie, is elke zaterdagochtend van 8.30 tot 11.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1 te beluisteren. Het is al jaren het best beluisterde programma van Radio 1. Er wordt met gasten live in de studio gesproken over nieuws uit binnen- en buitenland en wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast is er aandacht voor kunst en cultuur. 

Jeroen Vullings werkt sinds 1993 voor Vrij Nederland, als redacteur (De Republiek der Letteren) en literair criticus. Hij publiceerde de essaybundel ‘Meegelokt naar een drassig veldje. Literatuur in verandering’ (1993) en werkt aan de biografie van H.J.A. Hofland. Hij studeerde Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

De Boekenrubriek

De onvolprezen boekenrubriek is het langstlopende vaste onderdeel van de Nieuwsshow. Begonnen in 1985 met Martin Ros die het maar liefst 22 jaar volhield. Na hem traden de literatuurcritici Ingrid Hoogervorst, Pieter Steinz, Arie Storm en Onno Blom bij toerbeurt in de rubriek op. Na het afscheid van Arie Storm in 2014 werden vaste recensenten Ingrid Hoogervorst en Onno Blom afgewisseld met gastrecensenten.
 

De Nieuwsshow, iedere zaterdag van 8.30 tot 11.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*