Jeroen van Dijk nieuwe eindredacteur AVROTROS Klassiek

Jeroen van Dijk start per 1 september aanstaande als eindredacteur AVROTROS Klassiek. Jeroen heeft ruime ervaring in de wereld van orkesten en klassieke muziek evenementen. AVROTROS Klassiek verzorgt per week ruim 70 uur aan radioprogramma’s op NPO Klassiek en lanceert jaarlijks meerdere succesvolle podcasts. Daarnaast worden vele bijzondere concerten geregistreerd voor radio en het YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek en concertseries als het Vrijdagconcert in TivoliVredenburg en het Zondagochtendconcert in het Concertgebouw verzorgt. In Jeroen van Dijk heeft AVROTROS de juiste persoon gevonden om deze veelzijdige functie te vervullen en samen met de omroep de volgende stappen te zetten. 

Mediadirecteur Bart Barnas: “Het gaat goed met AVROTROS Klassiek. We slagen erin om met ons hele palet aan activiteiten een breed publiek te bereiken. We hebben in Jeroen van Dijk de persoon gevonden die met zijn brede interesse, netwerk en ervaring hier verder aan kan bouwen.” 

Jeroen van Dijk: “Ik kijk ernaar uit om met de redacties en presentatoren aan de slag te gaan en jong talent voor en achter de schermen een podium te bieden. Ik zet mij ook bijzonder graag in voor de concertseries het Vrijdagconcert en het Zondagochtendconcert, die zo ontzettend belangrijk zijn voor het bereiken van en de interactie met het brede publiek.”

Jeroen werkte eerder als manager bij het Radio Filharmonisch Orkest en was zakelijk leider bij onder andere het Orkest van de 18e Eeuw en het Delft Chamber Music Festival. Hij volgt Anja van Keulen op, die als directeur van het Grachtenfestival aan de slag gaat. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*