5 Comments

  1. Het presenteren van een actualiteiten- en nieuwsrubriek is ook wat anders dan het voeren en begeleiden van een groepsgesprek aan tafel. De overlap is natuurlijk wel dat in beide genres het interviewen van gasten een belangrijke rol speelt. Waarom de ene het wel kan en de ander niet is moeilijk te verklaren. Paul Witteman kon/kan het wel allebei goed. Ik geloof dat Twan Huys misschien wat meer tijd en gelegenheid had mogen krijgen om het te leren. De kijkcijferdictatuur geldt bij RTL of SBS misschien nog harder dan bij de NPO. Kwantiteit en kwaliteit staan sowieso vaak op gespannen voet met elkaar. Twan Huys was wellicht ook iets te serieus voor een talkshow, die naast informatief toch vooral amusant moest zijn. Niet iedereen kan diepgang combineren met gezelligheid. Gevoel voor humor en relativering is altijd een noodzakelijke, maar niet steeds een voldoende voorwaarde.

      • De eerste uitzending gisteren was tamelijk gevarieerd en voorzichtig. Ik herinner me toch vooral de wereldkampioene wielrennen en het Stoptoberfestival. De rest ben ik al weer kwijt.

        • O ja, het 75-jarig bestaan van Willeke Alberti kreeg ook ruim aandacht. Prima hoor, maar vandaag dan tevens even stilstaan bij het overlijden van Jessie Norman.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*