Jef Rademakers geëerd met hommage

Televisiemaker Jef Rademakers is gistermiddag geëerd met een hommage bij Beeld en Geluid. Onder anderen televisiecollega’s Berend Boudewijn, Viola Holt en Koos Postema blikten samen met Rademakers terug op zijn veelzijdige en kleurrijke televisiecarrière. Onlangs schonk Rademakers zijn persoonlijke collectie aan Beeld en Geluid. De schenking bestaat uit unieke rekwisieten, opnames, foto’s en memorabilia, zoals een aantal bijzondere brieven van Gerard Reve.

Met programma’s als Klasgenoten en De Pin Up Club verwierf Rademakers enorme bekendheid in de jaren zeventig, tachtig en negentig van de vorige eeuw. Maar zijn oeuvre is zoveel breder dan dat. Zijn programma’s met Gerard Reve en tal van programma’s over politiek, sport, kunst, en literatuur zijn daar voorbeelden van. Met de De Geloof, hoop & liefde show (IKON) won hij in 1978 een Zilveren Nipkowschijf.

Willibrord Frequin, Viola Holt, Derk Bolt, Patricia Steur, Berend Boudewijn en Koos Postema keken samen met Rademakers in Klasgenoten-opstelling terug op zijn carrière.

(Foto’s door Jorrit Lousberg)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*