Jean Paul van Oudheusden: Viaplay is technisch failliet

Viaplay, een streamingdienst, verkeert in financiële problemen en wordt door marktanalist Jean Paul van Oudheusden als technisch failliet beschouwd. Om te overleven, is bijna twee keer de beurswaarde aan extra kapitaal nodig. Het bedrijf onderscheidt zich van succesvolle diensten zoals Netflix door een gebrek aan abonnees. Viaplay’s schulden worden deels omgezet in aandelen en nieuwe aandelen moeten 350 miljoen euro opleveren. Echter, de toekomst blijft onzeker.

Viaplay heeft al aanzienlijke bezuinigingen doorgevoerd en is van plan zich terug te trekken uit alle markten, behalve de Scandinavische landen en Nederland. Er is weinig interesse van kopers voor hun assets. Enkel Canal+ en een Tsjechische investeringsgroep hebben interesse getoond, maar er zijn veel voorwaarden verbonden aan hun mogelijke investering. Met het einde van het Formule 1-seizoen in Nederland, zijn er zorgen over toekomstige inkomsten.

Viaplay’s strategie, die oorspronkelijk te optimistisch was, is aangepast, maar het bedrijf staat nog steeds voor grote uitdagingen. Ze hebben veel geïnvesteerd in sportrechten, maar dit heeft niet geresulteerd in voldoende abonnementsinkomsten. Een geplande aandelenemissie en schuldherstructurering bieden enige hoop, maar de toekomst blijft onzeker. Volgens Van Oudheusden is de kans klein dat Viaplay volgend jaar nog bestaat,

6 Comments

 1. Kan h
  et alsj
  eblief
  t gefi
  xt wo
  rden
  dat d
  e eer
  ste re
  gels naast de headerfoto gewoon weer eronder komen te staan? Beetje die HTML code opruimen doet wonderen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*