Jan van Veen’s Candlelight na maand alweer weg bij NPO Radio 5

Jan van Veen stopt per direct met zijn programma Candlelight op NPO Radio 5. Omroep MAX en de NPO hebben de samenwerking met de presentator al na een maand stopgezet, meldt AD.nl.

De 74-jarige Jan van Veen was het volgens Slagter vaak oneens met de keuze van de muzieksamensteller van de NPO. Slagter speekt van een ‘onwerkbare situatie’.

Ook maakte Van Veen Candlelight niet exclusief voor Omroep MAX, maar hield hij een 24-uurs online-variant van het programma in de lucht (candlelight.nl). Een commerciële omgeving waar de publieke omroep niet mee geassocieerd wil worden.

Volgens bronnen kreeg Jan van Veen meerdere waarschuwingen om te stoppen met zijn online nevenactiviteit. Hij zou deze waarschuwingen in de wind hebben geslagen.

Lees verder op AD.nl

Onlangs sprak Patrick Kicken uitgebreid met Jan van Veen. Dit interview is in de Spreekbuis.nl-podcast terug te luisteren.

UPDATE: Jan van Veen heeft in de ochtendshow van Giel Beelen op zijn ontslag gereageerd.

Van Veen: “Het is allemaal niet waar. Ik vind het een grof schandaal. Het is ongelofelijk. Er wordt gezegd dat de geluidskwaliteit niet goed zou zijn. Het is hetzelfde als waar we het al vijftien jaar voor andere radiostations zoals 100% NL hebben gedaan. Niets aan veranderd. Het is perfect. En ja, de muzieksamenstelling, daar kan ik een boek over schrijven in vier weken.”

Afgesproken was dat hij Candlelight gewoon vanuit zijn thuisstudio kon maken, aldus Van Veen. “Ik heb hier een prima studio. Er wordt beweerd dat het niet-uitzendbare, zachte kwaliteit zou zijn.

Als dat het niet is, wat is dan wel de reden? “Was het maar waar dat ik het wist. Ik kreeg een brief en het was klaar. Vier uitzendingen, Giel. Dat doet heel erg veel pijn, maar ik kom er uitgebreid op terug. Je moet me even de kans geven om mezelf te hervinden.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*